Helteistä kesäkuuta Stadissa

Posted: 10/06/2011 in Elämää, kahvi, Kesä, Musiikkia, Olut, Valokuvaus
Tags: , , , , , ,

Nd: Carlsberg One Pint – Tölkki
Np: Run DMC – Youtube mix

On niin lämmin et nyt uppoaa perstin kunniaksi ihan janoon vaalea lager. Ne oluet mitkä ei ole janoon, selvisivät jääkaapissa säikähdyksellä.
Mut mitä kummaa, eikö Carlsberg olekkaan Tanskalainen olut? Kun luin Tölkin reunasta viisauksia, niin valmistusmaaksi Viro (Tallinna), ja myyjäksi Koffin. Panimo siis sijaitsee tossa Virossa, kiva. Olisin halunnut Tanskalaista, ja kyllä asialla on merkitystä.

Ollaan tässä muutamana kuumana päivänä vedelty maratonia ympäri stadia, tai siltä se tuntuu. Kameraakin tullut ulkoilutettua, mut fiilistä on ihan mahdoton saada kuvattua. Kunnon kuumuus ajaa ihmiset kaikille pienillekkin puistoa muistuttaville paikoille, siellä sitten osa toimii puistokemisteinä osa ei, tänään varmaan valtaosalla havaitsin virkistysjuomaa.

Ollaan hengattu niin Tokoinrannalla kuin kaivarissakin, ja kelaillessa paikasta toiseen, ollaan valloitettu kalliota ja rööperiä. Leevi lasketaan välillä jaloittelemaan nurtsille, mutta intiaaninimeltään ”huojuvat jalat” tykkää yleensä suunnistaa juuri sinne missä on kaikista likaisinta.

Tänään oli Kauppatorilla lihikset ja limu littiin, tarkoituksena käydä bongaamassa yksi kahvila josta oltiin kuultu, Fredan puistossa torikahvila Suksii. Paikka oli niin vintagea, että jos sitä fanittaa, pitää eksyä tuonne. Myyjä muistutti hyvin paljon erästä ystävääni, paitsi että oli jotenkin hieman väkinäisen tuttavallinen, ei ihme näillä helteillä. Paikka jäi kokeiluksi, sillä se pannussa seisova 2e kahvi ei oikein houkutellut (oli jo toinen paikka heti mielessä josta saisi hyvät kahvit). Otimme rahkapiirakkaa ja molemmat yhdet tölkit colaa, siis tarkemmin, kuivaa piirakkaa ja lämmintä cokista. Yeah, tän takia tuli kelattua ylämäkiä päältä kolmenkympin helteessä. Mutta joku toinen päivä ja toiset tarjottavat, niin voisi hyvinkin toimia, paikka aukeaa puoli seiska ja sulkee viiden viiva seiskan välissä. Siitä Kaffalle, punavuoressa sijaitseva paahtimo, jonka kahvit eivät kehuja erikseen tarvitse, ovat omaa luokkaansa. Pääsimme perille katsomaan ovessa olevaa lappua, ”suljemme klo 16”, kello olikin sopivasti kymmentä yli. Kuitenkin sain kinuttua työntekijöitä myymään yhden pussin papua, eikä mitä vaan pussia. Ostin Morro Azuelaa, brassilaista. Mikäs siitä tekee ihmeellisen? No sanotaan, että Suomen mestari barista (Lauri Pipinen, Kaffalla muuten töissä) kilpaili juuri tällä pavulla MM-skaboissa Kolumbiassa Bogotassa. Kovat on odotukset kun huomenna isken tuosta shotteja, jos tää toimii, menen ja hamstraan sitä pakkaseenkin ennen kuin loppuu hyllystä.

Kun ei saatu edelleenkään kahvia, mentiin jäätelölle kaivariiin, Carusellin viereen. Päästettiin Leevikin jaloittelemaan, tai poimimaan kukkia, vaikka kuinka koetin palloa tyrkyttää. Vaipan vaihto ja oma nesteen purkaus suoritettiin Carusellissa, jonne jäätiin samalla cappuccinoille ja otinpa yhden Edelweissin (oluen). Hatun nosto nuorelle likalle, joka väänsi caput. Kun ekat eivät miellyttäneet baristan silmää, tämä kaatoi ne viemäristä ja teki uudet, ihan hienot artit sieltä tulikin pinnalle.

Suunta takaisin autolle, jotta ehtis kauppaan. Auton kupeessa kuitenkin jatkoimme vielä aleksille, S meni vaatekauppoihin, pyyhkäisin jossain välissä Stockalle vessaan ja alkoon. Kun molemmat olivat suorittaneet asiansa oli matka espan kautta autolle (oli parkissa hallin parkeilla), hogasin vasta nyt että Teatterissa on myös kattoterassi. Espa oli vieläkin ihan tukossa, varsinkin aurinkoiset paikat.

Loppukuviksi valitsin pari päivää aiemman reissun jossa ollaan lähestymässä Kaivaria, kuvissa viehättävä seurueeni.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s