Ensimmäinen ilta ja seuraava päivä, Berliini, Saksa.

Posted: 30/05/2011 in Elämää, Elokuvat, kahvi, Kesä, Valokuvaus
Tags: , , , , ,

Ja he ovat jossain päin Berliiniä.
Kyllä se hotellin sijainti vielä kotona google mapsista näytti ihan hyvältä, loistavasti hiljainen alue sekä pienen matkan päästä U-Bahn (metro).

Ekana päivänä Leevi heitti hienosti parin tunnin lennon narisematta, lopussa vasta alkoi nuokkumaan. Isä sitä vastoin olisi voinut nukkua koko matkan, ja lopussa suorittikn eräänlaista mietiskelyä luomien alta. Illalla karmee nälkä, jotain saatava, kysyttiin vielä respasta ohjeita hyvään syöttölään.
Kuten arvata saattaa, ihan että siitä aloin kirjoittamaan, niin saaliin saaminen ei ollutkaan ihan helppoa. Kun kuljettiin ensin tonne,näyttää mukavalta, sit ei ollukkaan, ni käännyttiin kohti muita valoja. Oltiin tätä suoritettu jo hetkonen ja oltiin takas hotellilla, eli otettiin toinen suunta. Siellä oli just niin paljon vaihtoehtoja, kuin pitsaa ja sporttibaarien snacksejä, käännyimme pitsan puoleen. Oli pirun hyvät muutaman kilometrin pitsat, mutta mitä ei tullut tarkastettua oli limun hinta. Pitsa halpa, limu melkein saman hintainen, ja kun meillä oli jano, niin juotiinkin sitten neljä cokista.
Sit hotellille ja aika nopeasti tuli unet kun pään löi tyynyyn, mitä nyt vähän aikaa katselin vielä Bad Boys II:sta dubattuna. Will Smithillä oli aika kimakka soundi, mut ei häirinnyt.

Toisena päivänä, eli eka kokonainen. Oltiin aamupalalla ennen kybää, hotelliaamiaiseksi oli aika onnistunut. Vaikkei Aruban aamiaiselle tullut vieläkään voittajaa.
Kymmeneltä oli jtn. 22ºC, mentiin sille lähellä sijaitsevalle metrolle, ei hissiä, joka tarkoittaa ettei asiaa sille pysäkille. Matkattiin jonkin aikaa seuraavalle, siellä hissi, epäkunnossa. Hypättiin yhteen toiseen metroon jolla pari pysäkkiä, sit vaihto ja taas pari pysäkkiä, lopulta kuitenkin päästiin perille. Tässä vaiheessa päivän saldona oli aamiaiskahvit (jtn tummaa paahtoa, ihna jees), eräältä metroasemalta otetut cappuccinot, (ihan liian kuumaa, melkein poltin suuni, mitään makuja ei oikeastaan irronnut) niin ja olihan aamiaisella mehuakin.

Asteita alkoi olemaan jo kolmisenkymmentä, pää mukavasti alkoi pehmetä ja nestehukka veti hapoille. Jos vähän kierretään, sit pysähdytään, kierrettiin ja TV-torniin (aivan törkeän siistin näköinen pytinki, joskus junnuna käyny, ei kunnolla muista). Kamera valmiina kahdella putkella, saa ikuistaa kaupungista hienoja kuvia. Tätä on odotettu!
Ei menty torniin ei, ensiks oli ettei lastenrattaita, no ne olis voitu jättää alas ja Leevi mun sylissä. Mut sit, ei pyörätuoleja! Siis tana, ei sit kuvailla, ja kuumakin on.

Missä yleensä ei ole kuuma, no ostareilla, ja täällä oli megalomaanisen kokoisia. Otin kuvaa ekassa paikassa toisesta kerroksesta alas, kun siinä seisoi vartija ”You cant take pictures here, sir”, Ihme juttuja, miksei saa kuvata… En kuitenkaan viittinyt mainita, et ehdin jo ottaa pari ruutua, et voihan niitä kuvia ottaa, helpostikkin.

Käytiin juomassa mäkissä limut kun siellä oli hianon näköinen partsi, korkeella ulkona. Ja taas, ”ei saa kuvata”, ihme paikka. Kierreltiin siinä sitten kauppoja, ja kun tuli Espritillä hetki aikaa, otin kännykän ja sen kameralla kuvaa, en tainnyt olla tarpeeksi ovela kun tyttönen tuli taas valistamaan tuttua sanomaa. No kuva oli jo otettu, et siitäs saivat sakut. Alkoi vähän päästään heikottamaankin kuumuus, vaikka ei oltukkaan auringossa. Siis tankkaamaan, iskettiin Starbucksiin ihan kokeilumielellä, tilattiin Frappuccinot, S mansikka flavorin ja meitsi coffeeflavorin. Ihan hyvää näin kuumalla, mut en nyt ala sitä fanittamaan, päällä oleva kermavaahtohöttö karamellisiirappeineen oli jokseenkin turha. Olin muuten aika agentti SB:ssä, kuvasin juomat ja pöydän kamera sylissä, käännettävästä näytöstä oli kerrankin jtn hyötyä (pitää lisäillä joskus FB:n salaisiin kansioihin).

Ok, kun oltiin aikamme ihmetelty paikkoja lähimaastossa, jäätiin vielä juomaan alkoholittomat drinkit ennen takaisin lähtöä. Siinä kadunvarren terassipaikassa sai kun saikin kuvata, hienoa. Matka takaisin meni jo kokemuksella, eli U8 ja sillä paikkaan lähelle hotellia jossa pysäkin kohdalla on hissin merkki. Tultaessahan lähimmässä oli hissi rikki, eikä päästy oikeaan metroon, niin nyt ajateltiin hieman kauempana olevaa. Päivän hyvästä tuurista voi arvata toimiko sielläkään hissi. Ei muuta kuin takaisin päin, ja tällä kertaa ei jaksettu kummempia miettiä, vaan lähin asema, siellä rullaportaat, niitä käyttäen ylös ja ulos.

Hotellilla aikast tsippinä, kuitenkin kirjoitan tämän pätkän, lisään yhden kuvan, sit tuttipullojen pesua ja sänkyyn pojoloiskis. Huomenna jos ottaisi suunnaksi Zoo:n aseman. Oh mi! ulkona näyttäisi olevan vielä 25ºC.

Joku Saksalainen pimu tunki kuvaan.

Advertisements
Comments
  1. tirofaux says:

    kuva :)

  2. Milkkis says:

    Todistetusti siekin oot ollu matkassa =)

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s