Kesä kuuma ja kylmät juotavat

Posted: 21/05/2011 in Elämää, kahvi, Kesä
Tags: ,

Iltapäivälehdet ja povaavat kuumaa viikonloppua, eikä näytä menevän ainakaan vielä pieleen, kun ikkunasta asiaa tarkastelee.

Vehreys ainakin pomppasi esiin luonnossa ihan äkkiseltään, pitänee päästä lenkille räpsimään kunhan kunto ja aika alkavat sallia.

Sepänmäen vehreyttä ei ainakaan voi jäädä huomaamatta

Muistaakseni viime kesä vietettiin aikamoisissa helteissä, jolloin kylmä juotava teki kauppansa.
Tämän muistin kun äsken lueskelin erilaisia blogeja, pääasiassa ne liittyvät jotenkin aina kautta rantain kahviin, yllätys.

Laitoin muutaman ihan kokeiltavan seikan itselleni ylös, ja huomasin alkaneeni jo kirjoittamaan uutta postausta. Eli jos tämä vaikuttaa hieman töksähtelevältä, syy olkoot siinä.
Ensin luulin jo hetken lukevani jääteestä, kunnes ohjeet alkoivat näyttämään oudoilta. Kyseessä olikin Aurinko Tee, toki tähänkin aurinkoteehen voidaan sekoittaa jääpaloja, sekä luulisin itse niitä siihen lisääväni (voisi maku muuten muistuttaa liikaa ureaa).
Valmistaminen ei nyt kauhean vaikeaa ole; tarvitset jonkilaisen purnukan johon lisäät veden, sen verran kun luulet juovasi. Veden sekaan sitten teepussit, tässäkin määrällä määrätään juoman vahvuus. Sitten purnukka vain esim.  ikkunalaudalle johon paistaa aurinko, tässä pitää katsoa vain että purnukkaa voinee joutua siirtelemään auringon mukaan.
Toki teepussien sijasta voidaan käyttää pressoa ja teenlehtiä, jota luultavasti itse käyttäisin.

Jos kerran teetä voidaan kylmällä vedellä uuttaa, niin miksipä ei myös kahvia. Netissä on monia reseptejä kylmällä uuttamiseen, monissa suositaan kaikenlaisia siirappeja ja muita sokerilitkuja. Kun halutaan töh real stuffia, niin resepti etenee seuraavasti; otetaan kupillinen kahvia, laitetaan se pressoon. Lisätään yhtä kahvikupillista kohti neljä kuppia vettä. Sekoitellaan vaikkapa puulusikan varrella (näin siis itse teen) kunnes kaikki kahvi on sekoittunut veteen, sitten laitetaan jääkaappiin venailemaan seuraavaksi 12 tunniksi.
Tämä voidaan tarjoilla tälläisenään, jääpalojen kera tai vaikkapa tilkalla maitoa.

Toki on jo joku kehittänyt Cold Drip Coffee Makerin, mikä on tajuttoman hidas ja ei mitenkään käytännöllinen, mutta hifistelijän kiva kesälisäke keittiön nurkkaan.

Yksi minkä aivan alleviivasin itselleni, ovat kahvijääkuutiot. Siis must kokeilla helteellä, nehän voi heittää vaikka minkä sekaan, kylmän maidon etc. tai sitten jääkahvitikkuja joita imeskellä.
Olin jo hieman innoissani kun näitä lueskelin, aloin jo näkemään itseni polttamassa nahkaa piknikillä tervasaaressa.

Mainitsinhan jo alussa kuinka lueskelin blogeja ja kirjoittelin niistä asioita muistiin… niin no kuitenkin, tämä seuraava ei suoranaisesti liity kylmiin juomiin, vaan tuli vastaan muuten vain. Enkä voine kuin yhtyä kirjoittajaan, kyse siitä kun nykyään yksi trendi on ollut soijamaito maitopohjaisissa kahvijuomissa.

Soy milk
“We have once again tasted soy milk in our coffees and have come to the conclusion to stop offering soy milk in our drinks. The main reason for this is that we really don’t like the flavour of it. It is very difficult to get a nice coffee flavour in soy milk and the better ones are too sweet and grainy on the palate.”Tim Wendelboe (Norjalainen barista/paahtaja/guru), linkki sivuillle.

Lopuksi heitän kuvan Leevistä Kampin Kaakaopuussa tsekkaamassa paikan misuja. Kuvalla ajan takaa sitä, kuinka liikkuvaa sorttia nuoriherra on jo, ja tietenkin Ramonesin paidan selkätekstiä.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s