Mattolaiturilta hiekkalaatikolle

Posted: 02/05/2011 in Elämää, Elokuvat, kahvi, Valokuvaus
Tags: , , , , , , ,

Juotua: Square Mile Coffee – Spring Espresso

Kyseinen espresso on taas vähään aikaan juoduista jotenkin helpointa sillä tavoin, että siinä erottuvat maut hyvin selkeästi. Mitä SqM:n sivuilla tästä blendistä on mainittu, herättää vähintäänkin mielenkiintoa (ja niin sitä mainonnan uhrina tilattiin kotiin, ei tosin kaduta):

60% Milagrosa, Cauca, Colombia
40% Ibrahim Co., Limu, Ethiopia

It is a very sweet and clean espresso blend with notes of black cherry, blackcurrant, sweet chocolate and caramel with a soft, buttery texture. Excellent in milk with notes of caramel, chocolate and nuts.”

Ollaan tässä kyllä viime aikoina muutakin tehty kuin juotu, mitä nyt vappuna upposi pari olutta illalla. Vappu muuten meni, kuten lööpeissä luki, rauhallisissa merkeissä. Oltiin ihan ystävien kanssa, syötiin ja kahviteltiin. Illalla katsottiin Sannan kanssa pitkään rastiin jäänyt leffa, mutta siitä tuonnempana.

Viime aikoina ollaan päästy enempi liikkumaan luonnossa. Pääsiäisenä mökillä sai nyt väkisinkin raitista ilmaa, mutta käytiinpä koeajamassa Leevillä kaivarin puistokin.
Mukava mesta, ei siinä, mutta muitten mukuloita oli liiakseen. Jotain päiväkoti jengiläisiä, jengivärinä heijastinliivit. Kyl Leevi olis helposti muutaman peipannut, kerran oltiin puettu sille vielä käheen pähee sininen camohaalari (katu-uskottavuus +7p).

Nyt kun kerran ollaan liikuttu, niin uutta kameraa on tullut samalla tietenkin myös ulkoilutettua. Pääsiäisenä harmitti kun objektiivi ei riittänyt, meni hyviä mm.tikka- ja joutsenkuvia poskelleen sen takia.
Tästä mm.pääsiäisen kuvasatoon. Nikon D5000 Spring – a set on Flickr

Tänään katselin töistä muskariin lähtiessäni netistä erään foorumin digikameraobskut ja myydään osion, siellä oli yksi mihin tartuin. Laitoin jampalle s-postia ja tingin hintaa, ei suostunut, laitoin uuden meilin ja nostin parilla kympillä, tuli postia ”no tuu hakemaan pois”. Niin sitä vajaan tunnin päästä olinkin jo AF-S 55-200 ED VR:n tyytyväinen omistaja. Kun siis tarkentaakseni tilanetta, oli vanha putki 18-55m ja tämä uusi 55-200mm, niin sillä siis riittää zoomi pidemmälle. Ehkä kuvat kertovat enemmän, kuin tällainen sekalainen sepostus. Kohteena naapuritalon piippu.

18mm

55mm

200mm

Niin, kun vappuna Sannan kanssa vallan riehaannuimme, pistimme herkutellen ja itsemme mukavaan asentoon olkkarissa. Soittimen pesään kulkeutui leffa Napapiirin sankarit, tämä on pitänyt katsoa jo aiemmin, mutta ajan puutteesta johtuen sekin leffoista on jäänyt. Nyt kuitenkin katsoimme sen puolilta öin, pätkä oli jotenkin niin mehukas ettei sitä olisi voinut jättää kesken, huumori upposi meikäläisiin kuin häkä. Elokuva oli todella yllättävä juoneltaan, yleensähän jotenkin nyt arvaa mitä tulee tapahtumaan, mutta nyt koin muutaman WTF-elämyksen (eli mitäs ihmeen himputtia).

Loppuun turinoin kaivarissa tavatusta mukavasta mestasta.
Pääsiäisen jälkeen keskiviikkona oltiin hieman lenkillä, mentiin rantaa pitkin ja törmättiin mattolaitureilla uuteen kahvilaan, olivat avanneet n.viikkoa aikaisemmin. Kahvilan nimi on omaperäisesti Mattolaituri, kahvista kun kysyin, ei tarvinnut inttää että mihin sitä tietoa tarvitsen, vaan ihan reippaasti vastattiin olevan Illyn papuja, muutenkin hyvät sosiaaliset taidot omaava miekkonen kertoi meille kaikkea kahvilasta, tapahtuneesta ja tulevasta. Jäi oikein mukava maku, jopa tilaamastani cappuccinosta, josta olisin rokottanut armotta. Vaikkei arttia ollutkaan koristamassa kyseistä kuppia, niin mukana tullut sitruunavesi hieman tasoitti, varsinkin kun oli vielä viileää, eikä haaleaa kuten yleensä saa. Hinnat nyt ovat mitä ovat, paikkahan voisi pyytää vaikka vilauttamaan, niin silti terassit olisivat täynnä (katolle pääsee hissillä, joka oli tosin vielä vaiheessa). Toisaalta, jos lähtee vertailemaan vaikka Caruselliin, niin Mattolaiturin Capu 2,80e ja Latte 4,40e maksoivat yhdessä 0,70e enemmän kuin Carusellissa. Ajattelin käydä useamminkin pällistelemässä Uunisaarta ja ohikulkevia ihmisiä kahvikupin takaa, tai oluen.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s