Pääsiäistä, kevättä ja turvaistuin.

Posted: 20/04/2011 in Elämää, kahvi, Valokuvaus
Tags: , , ,

Viimeksi kotona juotua: Pääasiassa espressoja ja cappuccinoja, tänään jauhoin pitkästä aikaa suodatinkeittimelle Brasilian Yellow Bourbonista kupit.

Pavut alkavat taasen hälvetä, siihen hätään tein tilauksen sumuisilta saarilta. Paahtopäivä oli maanantai ja silloin myös lähtivät matkaan, nyt jännää et ehtiikö ennen pääsiäistä ovelle, etteivät vain jäisi vanhenemaan postin kusisille käytäville.

Aluksi ajattelin mainita kuinka käytiin äänestämässä, syötiin perään maggaraa ja illalla sit vaalinvalvojaisia. Mutta enpä taida, on ollut jo ihan liikaa hälyä naamakirjassa ja muutenkin IRL:ssä (InRealLife), ei viitsi heittää enää trolleja siihen metsään.

Löysin erään kahvila-aiheisen blogin (KORVAPUUSTI – kahvilablogi ) jossa on mainittuna monia stadin kahviloita joista en ollut aiemmin tietoinen, joten sen innoittamana löysimmekin eräs aamupäivä itsemme soutustadikalta Cafe Regatta:sta.

Kevättä vedessä

Paikka oli aika mahtava, kahvista en lähde enempiä kommentoimaan (ihan perushyvä musta suodatinkahvi tuli otettua), mutta eväät siellä ovat hyvät kun tekevät itse. Muutenkin paikka oli oikein idyllinen ja viihtyisä, harrastimme samalla siellä ollessamme kevyttä kuvaamista.

Oli mukavaa vaihtelua vanhoihin paikkoihin, ja aikast varmasti menemme vielä uudelleenkin tuonne, varsinkin kesällä iltalenkin yhteydessä.

Tänään kävimme kiertelemässä turvaistuimen merkeissä pitkin Helsinkiä ja Vantaata.
Aiemmin olin jo netistä katsonut malleja valmiiksi, mitä sitten katsomaan paikanpäälle. Ykkösvaihto karsiutui jo ensinäkemältä, liian iso eikä niin toimiva kuin piti olla. Lopulta päädyimme malliin joka ei ollut alun alkaenkaan listalla (Maxi-Cosi Tubi), eikä siinä vielä kaikki, kotiin saavuttiin auto täydessä lastissa, matkaan tarttui matkarattaat ja vielä kaikkea oheiskrääsää (mitä pummattiin mukaan). Herran oletin olevan enemmän ihmeissään kun lähdimme ekalle ”naama menosuuntaan”reissulle, mutta ukko oli kuin vanha tekijä siellä istua kököttäessään. No pääsee istuin tulikokeeseen pääsiäisenä, kun pasuunan nokka suunnataan kohti mökkiä.

Kameraan tutustuminen jatkuu, aina kun siitä luulee tajuavansa jotain, niin tulee uusia juttuja esille.
Kerrankin voi rehellisesti myöntää ohjekirjasta olevan hyötyä ja sen opettaneen muutaman pikkujipon samalla. Myös kamerafoorumeilta on tullut ihan kelpo vinkkejä. Tänään tuli juuri Hong Kongista postitse macrolinssi +4 kertoimella. Olin melkein valmis uhraamaan euroja macro-objektiiviin kun joku mainitsi noista linsseistä. Vielä en ole päässyt kunnolla räpläämään sen kanssa, mutta ai että kun hyttyset ja muut tulevat esille.

Pääsisäisellä pääsenkin kamelinselän kautta pääsiäistipuihin.

Peto

Meillä on (ylläri) kämppää koristeltuna erilaisilla pääsiäisaiheisilla jutuilla, kuten mm. kolme fogelia mikron päällä ilahduttamassa kansaa ja varsinkin Nalaa (siis kissaamme).
Joka aamu joku tai kaikki kolme tipusta puuttuvat, sitten niitä löytyy ihme paikoista. Tänä aamuna pääsin rontin selän taakse kun se oli juuri vetäisemässä tipuja turpaan, karjaisin tietenkin niin että kissalta lähti ainakin kolme henkeä.

Kaksi niitä löytyi kun aloin kuvaamaan, kolmas ilmestyi kun olin jo tätä kuvaa liittämässä.

viattomat

Loppuun hyvää kevään odotusta, anopin karulla kukkapenkkikuvalla.

Krookus

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s