Innostus ja hatutus

Posted: 05/04/2011 in Auto, Elämää, kahvi
Tags: , , , , ,

Oli taas aamu, pisti oikein sylettämään. Mutta onneksi aurinko oli kirjaimellisesti daysaver, sekä hyvät kahvit yms.

Aamusella oli ärsyttävä puhelin sekoilu terveyskeskuksen kanssa, josta avaudun lopussa.
Sitten kun päästiin lähtemään, niin se auton kuskin puolen liimauksistaan heiluva peili jäi käteen, kun vähän kokeilin sitä. Eli soittoa lähimpään korjaamoon, josko jollain asentajista olisi aikaa pari minuuttia. Ei ollut, mutta neuvottiin TI-tarvikkeeseen käpylään, sinne siis. Kolmen euron kuuman kestävällä kontaktiliimalla sitten ”korjattiin” peili paikoilleen. Siinä se loppupäivästäkin vielä on, eli voinemme todeta liiman pitävän, vaikkei olekkaan juuri oikeaa sika flexiä. Sitten kahvia koneeseen, ja kautta uima-altaan kuultua osasimme suunnata uuteen paikkaan.

Matka vei kanavanranta seiskaan skattalle, sillä siihen Nokan viereen avautuu piakkoin Johan & Nyströmin Suomen konseptiputiikki. Kannattaa pitää mielessä tuo paikka, sillä se mitä me käytiin siellä ihmettelemässä. Niin ei pahaa sanaa siitä ihan äkkiä keksi, jotenkin tuli mieleen tuleva kantis paikka kesällä kaupungilla pyöriessä. Ihan kauheasti en viitsi kuvia läimiä esille, sillä kuten mainittua, paikka ei ole vielä auennut virallisesti. Sisustus oli mahtava ja sormeni alkoivat oikein kunnolla syyhytä kaikkien niiden koneiden ja oheistarvikeiden perässä. En viitsi edes alkaa luettelemaan kaikkia erikoisuuksia kahvien joukosta joita oli seinillä kuin kirjastossa kirjoja (niin ja tietenkin teet, mutta ne olivat enemmän ässän juttuja).

Eskil

Ruotsalainen Barista Eskil Ingvarsson, joka oli viime vuonna Ruotsin skaboissa neljäntenä, teki meille cappuccinoja ja espressoja. Pari ihan helmeä essoa tuli maistettua, harmi vain etteivät ole vielä myynnissä kansalle. Kapuista kun tuli Eskilin kanssa puhetta, niin pyysin ohjeistusta latte artin muovaamiseen, sillä oma tekniikka on edelleen metsässä. Ei riitä että sain paljon hyviä neuvoja ja seurata toimenpidettä, niin Eskil (rennon rempseä tyyppi) taisi hieman innostua hiomaan arttia pintaan. Sillä kohta pöydällä oli vino pino kuppeja, osan join pois antaumuksella ja kaikki tietenkin kuvasin. Aikamme siellä juteltuamme ja ainakin itse viisastuttuani mm. Fair Tradesta, lähdimme jatkamaan päivää kohti kaivaria.

Kaivarissa päätimme iskeytyä Ursulaan, jossa tonnikala-oliivi-jotain-jotain-leipää ja kaakaota. S otti vielä lisää kahvia latten muodossa sekä munkin. Leevikin tuli ruokittua siinä samalla keikalla. Ei jääty kaivariin heittämään lenkkiä koska kello alkoi olemaan jo jonkin verran. Kävely- ja pyörätiet olisivat kyllä sen sallineet, vihdoin puolikuivaa kelausmaastoa alkaa näkyä, hip hip.

Maastoa

Siitä aamuisesta puhelin jupakasta;
“Peruuttamaton poisjäänti tk lasku”. Soitto siitä tk-toimistoon jossa virolainen ja kielimuuri. Sitten siirtely henkilöltä toiselle, ja mikä parasta “hän soittaa ihan kohta”, siinähän päivystäen luuria et koskahan ne/se/joku soittaa. Kumma peruuttamaton poisjäänti aika, kun se on itselle merkitty tietylle päivälle (ei sille “peruuttamattomalle”) vielä klo 8:10, mutta se taas ei näy missään listoissa. Hienoa terveydenhuolto palvelua, nostattaa vain veren painetta, virolaiscrackwhore meinas tulla vielä linjoista läpi kun en ollut tyytyväinen perättömään laskuun.

Huoh. No onneksi on jotain positiivista kohta luvassa. Sillä olen netittänyt (uusi sana, saa viljellä) tavaraa jostain päin Aasiaa ja Ruotsista. Silviaan osia sekä uus digijärkkäri, mutta näistä tarkemmin kun saapuvat.

Jos postikustia oikein kovasti odottaa, niin eikö se silloin tule nopeammin? Tässä joka päivä kun pelkät mainoksetkin kolahtavat luukusta, jotenkin toivoo että siellä oven takana olisi joku kiva pakettikin.

Mulla, postilla ja meidän tk:lla tuntuu olevan jokin erikoinen suhde. Tuntuu että mun nimen kohdalla niillä on joku irvistävä hymiö.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s