Ruotsinlaivaa ja Tunnelbanaania

Posted: 30/03/2011 in Elämää, kahvi, Olut
Tags: , , ,

Äsken juotua: Ristretto – Blend by Turun Kahvipaahtimo

Siis sain Silviasta ponnistettua tuon hienon juoman, vaikka olisinkin toivonut hieman maukkaampaa elämystä siitä. Mutta pääasia on, että tuo aparaatti edes toimii, viimeksihän kirosin kun se ei enää toiminut.
Ei, ei se vieläkään toimi, sillä siihen asennettu PID (Proportional-integral-derivative-säädin) jonka kanssa olen työskennellyt alusta alkaen, on edelleen pimeänä, snif. Pitänee tilata uusi rele (tark. SSR [Solid State Relay]) ja tuo PID. Kokonaan uuden pid-kitin tilaaminen tulisi tolkuttoman kalliiksi siihen nähden mitä tuossa säästää.
Nyt ilman tuota olen kuin lepakkona, siis sokkona joutuu työstämään essonsa.

Mutta muutakin on siis sattunut ja tapahtunut, käytiin naapurimaan kuningaskunnassa.
Matka alkoi ihan hyvin, kun soitin jo aamulla taksin. Sitten sovittuna aikana oltiin pihalla parkissa. Vartin odottamisen ja puhelimella jonottamisen jälkeen hypättiin omaan autoon ja sillä satamaan. Satamassa taksikuski (Virolainen tietenkin) sitten soitti, selvensin että ollaan tultu jo omin avuin perille, tää vielä et ”siis ei tarvitse taksia?”, oli taas vaikeaa olla hillittynä. Vika oli taksikeskuksen järjestelmän kaatumisen, niin paha syyttää kuskia. Sit ei muuta kuin laivaan, hissi kun toiminut ni mentiin eri reittiä. ”Ihan kivasti alkaa tää reissu” kävi mielessä kun olin heittänt genat laukkujen kanssa siinä laivalle mentäessä, oli joku pirun kynnys jota en laukkupinon takaa hoksannut. Eikä siellä hytissä ollut matkasänkyä, vaikka siitäkin erikseen vielä soitin Siljalle päivällä, oltiin oikein hymyä siellä luurissa vielä.

Laivan lähdettyä pistimme merkille Siljan nykyisen tason vrt. viikkariin, ei ole ero enää niin iso kuin silloin joskus. Buffetissa se näkyi ehkä jopa viikingin voitoksi, sillä sekavasti sijoitetut ja aikast köyhät eväät oli, kuitenkin tuli syötyä kumpu täyteen.

Ruotsissa oli suht kolea ja nihkeän märkä ilma, mentiin T-baanalla Gärdetistä T-Centraleniin, tässä poikkesimme hieman aiemmin suunnitellusta Gamla Stan kierroksesta, se kyllä olikin säävarauksella. Keskustassa metrosta ulostuessamme huomasimme miten kivasti räntä voi sataa vaakatasossa. Tässä tilanteessa ei mtn erikoisen ihmeellisiä kahviloita lähdetty etsimään, vaan iskimme lähimpään kuppilaan, Waynes Coffee sattui mukavasti siihen. Aamukahvihimo tuli lattella tyydytettyä, mutta vaikka paikka oli ihan hieno jne. miltei koko huomioni ja ajatukseni pyörivät maidossa. Sillä barista vaahdotti meille maidon Arlan Latte Art maidosta, en ole koskaan kuullutkaan tuosta aiemmin
Mitenköhän tai mistäköhän sitä saisi kotiin jääkaappiin, niin että olisi vielä päiväystäkin, ja kauankohan sellainen kestää avaamattomana/avattuna, kas siinä googlettelua luvassa..

Kahvien jälkeen kurni vatsassa, ja kun oltiin sovittu aiemmin treffit vanhan hyvän ystävän kanssa, niin suuntauduimme murkkinalle. Aika meni kuin siivillä siinä kuulumiset vaihtaessa ja pitsaa kiskoessa. Sitten jälleen Tunnel banaanilla kohteena botski.

Illalla kunnon isä ohjasti perheensä pubiin show-esitysten jälkeen. Ottikin pari olutta siellä. Hinkua olisi yllättäen ollut useampaankin, sillä pubin menu oli täynnä tuttuja hyväksi todettuja oluita. Pysyttäydyin Chimay Bluessa ja Duvelissa. Lasit joissa juomat tulivat, olivat nimikkolaseja, jotka sitten kunnon isä otti mukaansa lähtiessään.

Leevi tykkäsi vetää hytissä vauva-agilityä, samalla jotenkin tilaten meille puhelimella herätyksenkin 2h ennen laskeutumista. Olisi kännykät herättäneet, mutta poika varmisti vielä tuplaten heräämisen.

Tänään Frasier telkkarista ja päätä tyynyyn. Loppukuvana jälleen Sanna Pictures © ja ”Äijät hengaa metrossa”.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s