Kotkassa kaloja ja Stadissa jäätä

Posted: 15/03/2011 in Elämää, kahvi, Olut, TV, Valokuvaus
Tags: , , , ,

Nyt kahvipurnukoissa: Etiopian Sidamo-3, Kenian Muthuaini.

Nämä siis suodatin/presso kahveiksi ja välillä espressoksi, essoksi on sitten omansa. Siitä ensi kerralla enempi. Näistä ensimmäistä pidän kotona, toinen on töissä aeropressin ja hario skerton myllyn kanssa. Näissä yhteistä on se, että ne ovat molemmat Turun kahvipaahtimon paahtamia tuotteita jotka ostin sörkästä Kahvila Sävystä (Kinaporinkatu 1). TKP:n kahveja on pitkään kehuttu, mutten oikein ole saanut sitä tänne kotiin, kehut ovat ainakin tähän asti lunastaneet lupauksensa.
Sävy kannattaa laittaa kanssa korvan taakse, sillä se on niitä harvinaisia kahviloita Helsingissä jossa saa sitä “kunnon kahvia”, sekä näet kuinka se tehdään. Paikkaa pitävät pystyssä Sarenin pariskunta, omaa ikäluokkaani ja tuttuja näistä kahvipiireistä (en nyt kehu kahvilaa sen takia että ovat tuttuja, vaan kahvin sekä atmosfäärin), suosittelen. Siis jos olet suunnassa, mene ja kokeile, I dare you.

Viime päivinä töiden lisänä on jopa tullut tehtyäkin jotain josta kirjoittaa, eli ei joka päivä herätys-töihin-kotiin-ruokaa-tv-nukkumaan oravanpyörää.
Tänäänkin… tainno ensin otetaan sunnuntai, jolloin tuli jälleen tutustutettua pikkumies kalojen ihmeelliseen maailmaan sekä kirjoon.
Pasuuna otti suunnaksi Kotkan Maretariumin, jossa esillä vesistöjemme fisut, eli ei haigaloja eikä pössytteleviä läskipiraijoita. Tottahan kalojen valtakunta oli vain osasyy poiketa Kotkassa, sillä asuuhan siellä sukua ja hyviä ystäviä (niin me opiskeltiin siellä, jollei joku tiennyt).

Maretariumissa kuumottavia ja mielenkiintoisimpia fisuja olivat, hauki sekä lahna. Hauki (se kuumottavampi) on muuten asteen pelottavampi lasin takaa kuin hait, ehkä syy on siinä että se on niin taatelin ruma, sekä tiedät sen asustavan siellä missä uit. Kymppikiloista rumilusta kun katseli syömässä sille heiteltäviä pikkugaloja, muistui kummasti mieleen kauan sitten olleet lööpit “Hauki söi mieheltä varpaan”, eli kyllä se vei voiton haikaloisista. Lahna nyt oli vaan, mutta se ei maannutkaan vaan selällään äksänä, ei vaan se ihan uiskenteli samassa altaassa särkien [rutilus rutilus:ten] kanssa.

Kotka keräsi pisteen vielä mäkkärin avustuksella, sillä muiden ostosten joukkoon oli eksynyt ylim. juustoburgeri, hahaa.
Koska oltiin kummilapsosilla niin asiaan kuului tietenkin häpimeal lelut, luukulla kysyivät että “tyttöjen vai poikien lelut” no kun ei ollut käryäkään mikä on teemana, niin otettiin tietenkin tytöille tyttöjen lelut. Yllätys taisi olla tytöille yhtä suuri kuin itsellenikin, siellä oli star wars aluksia, ne vielä pitivät ääntä kun niitä heilutteli jopa kahtaa erilaista (kyllä, olen star wars geek, enkä häpeä myöntää sitä). Lisäpiste jälleen Kotkaan. Suunnitelmissa oli olla kotona siinä ysin kieppeissä, mutta kuinkas ollakkaan, lähdettiin ajelemaan takaisin vasta ysin aikoihin.

Maanantaina oli duunissa sit hieman hassu olo, jota tänään tiistaina olin aamulla terveyskeskuksessa selvittämässä. Summa summarum, vanhalla vanhat oireet, ja mukaan kirjoitettiin jälleen antibioottikuuria. Päivällä alkoi olemaan jo eläväisempi, syy lienee auringon. Sitä lähdettiinkin kytistelemään kaivarin rantaan tällä kertaa, kamerat vaan mukaan ja mars.
Jää näytti houkuttelevalta sekä silta uunisaareen, mutta kumpaankaan emme menneet, tyydyimme ihan kuvailemaan rannalta sekä kuljeskelemaan auto-mutteri-Caruselli-auto väliä hieman kiertäen.
Carusellista muistin yhden hyvän baristan, vaihdettiin muutama sananen siinä ja selvisi ettei jannu (agh, en muista millään nimeä) ollut tänä vuonna kisoissa mukana vaan oli tuomaroimassa semifinaaleissa. Pyysin artit capuuni ja S:n Latteen, eikä tarvinnut pettyä, hieman taas vain ihmetyttää miksi tuommoista jälkeä ei synny kotona prkl. Kun emme osanneet päättää eväistä, puolitimme ne. Leevi teki myös heräämisen kun olimme jo pöydässä, ihme ettei karjahdellut kuin pari kertaa, katseli enempi hämmästyneenä siitä missä ollaan ja miksi ulkona on valot päällä.

Sumpit ja eväät

Nyt jos lopettelis ja katsois vaikka boksilta Housen iltapalana. Kermaperunat possulla syötäväks ja Nognen Sweet Horizon jälkiruokajuotavaks.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s