Back to the future with Vallgatan

Posted: 01/03/2011 in Elämää, kahvi, Musiikkia
Tags: , ,

NowPlaying: The Rolling Stones [Voodoo Lounge 1995]

Kello on nyt mitä sattuukaan olemaan, yö kuitenkin.

Tuossa hetko sitten katselin ihka ensimmäisiä kirjoituksiani, ja olin yhdessä niistä maininnut kuunnelleeni tätä levyä. Laitoin kuulokkeet korville ja levyn uudelleen soimaan, sain ikään kuin inspiksen kirjoittaa pienen pätkän. Tällä kerralla aivan kahvipainotteisen, eli jos olet jokin kahvinvihaaja, en suosittele jatkamaan lukemista (u weirdo).

Viime postauksessa hölisin jälleen Ruotsalaisesta kahvilasta nimeltä Kura, sekä espresso blendistä Vallgatan 5 jota otin sulamaan pakkasesta.
Muistelen jollain kinky tavalla sitä shottia jonka join tiskillä, se oli eräänlainen mind-blowing tujaus.
Tiedä sitten vaikuttiko se että oltiin maassa jossa on paha puhevika, sillä omassa kuullun ymmärtämissäsessäni ei ole mitään vikaa, joten vika on oltava siellä.
Kuitenkin, kun sitten aamusella tahkoin intona myllyä kohdilleen, lämppäsin koneen ja kupin. Eikun myllyttämään ja tamppaamaan, kahva koneeseen, 25sekunnin kohdalla lopettelin. Kupissa n.50g juomista, olin käyttänyt puruja 20g, tästä hitaammallakin matikalla saa suhteeksi 40%. Eli aika “laiskan” esson olin tehnyt, maku oli nyt mitä oli, en puhaltanut ilmapalloja sen kunniaksi, mutten sylkenyt sitä kattoonkaan.

Aamusta alkaen päivä oli kiireinen, ihan Leevin nukkumaan menoon asti, niin en ehtinyt ottaa uusinta matsia. Tiedänkin jo nostaa hieman lämpöä ja kiristää vielä aavistus myllyn teriä, sitten maiskutellaan (ja jos tähdet ovat kohdillaan).

Ihan yleisesti tuosta “Vallgatan 5”:sesta… Siinä on kolmea papua: 60% Pocos de Caldas, Brasilia. 25% Vista Hermosa, Guatemala. 15% Chelba natural, Ethiopia. Sen paahtaminen tapahtuu Ruotsissa (ylläripylläri) Göteborgissa, Da Matteo niminen paahtimo on vastuussa tästä paahdosta.
Luin Café Ett nimiseltä sivulta, joka myös myy tätä netin kautta, seuraavaa espresson valmistuksen suosituksesta kahville: 19g puruja, 25sekkaaa ja 2,5-3cl tavaraa. Eli tujumpaa pitää pukata niin saisi sivuilla kahvin makua kuvatut maut esiin (Flavour: Fresh, light sweet chocolate and berries).

Jos nyt alkaisi jo nukuttamaan, tulisi aamu nopeammin ja pääsisin etsimään tuota sweet spottia.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s