Seisoen ja kaatuen, rengasrikkoa ja kahvia

Posted: 15/02/2011 in Elämää, kahvi, Olut
Tags: , , ,

Nd: Toarco Jaya, Toraja, Sulawesi [Abid]

Kahvi on erittäinkin hyvää oikein valmistettuna, mutta jos haluaa kokeilla eri valmistustapoja, saa olla valmis pettymään monesti. Itselläni tällä kertaa Abidilla hieman eri uuttoaika kokeilussa kun edellinen meni metsään, eli en saanut makuja esiin. Sama pätee kun tästä Sulaweden ihmeestä tekee espressoa, itse olen tyytynyt 20g kahvia, 23sekkaa uutto, kuppiin n.35g juotavaa eli karkeasti laskettuna n.63% espresso (joka kylläkin lasketaan juuri ja juuri ristretoksi, espressot ovat 40-60% välillä [valmis juoma/puruilla]). Mutta ei siitä sen enempiä, tämä kuppi vaikuttaa ihan hyvältä hieman viilennyttyään.

Palaan eiliseen, päivään kun suunnitelmat menivät jo aamusta uusiksi.
Aamulla pirun kylmä, auto lämpimäksi esilämmittimellä, suunta kohti muskaria. Jossain vaiheessa matkaa kumma rohina edestä ja auto alkoi hieman viettämään vasuriin, silloin jo alkoi takomaan takaraivossa kestä nyt perille asti. Kestihän se muskarin pihaan, johon sitten loputkin ilmat hävisivät renkaasta. No käytiin kuitenkin sisällä kun oltiin sinne ajettu. Lähtiessä alettiin sumplimaan renkaan vaihtoa vararenkaaseen, paikallahan oli äidit ja minä, sekä tiedossa että rengas istuu sitten tiukassa.
Onneksi saatiin kaveri kiinni joka pääsi tulemaan paikalle (kiitos vain Ari!), vaihto onnistui ja päästiin ajelemaan huoltikselle. Sieltä saa sitten tänään renkaan tuon vararenkaan tilalle. Syynä oli ihan puhtaasti se aiemmin jo puhjennut rengas, jonka aluvanne on jo sen verran ikääntynyt ettei jaksa näillä pakkasilla pitää paineita, laitetaan siis väliaikaisesti sisäkumi.
Hieman alkanut nakertaa tuo kärry, just kun sai maksaa itsensä kipeäksi vesipumpun vaihdosta menee toistamiseen rengas. Se vaihto alkaa olemaan vain lähempänä ja lähempänä. Hakusessa siis joku hyvä/näyttävä/tilava/tehokas/”halpa” farkku.
-I wanted flat white, not flat tire, damn it-

Illalla facebookissa Texas Hold’em:ssä sama tuuri jatkui, kokeilin siinä sivussa olevaa jtn ihmeen slot-juttua, kunnes huomasin menettäneeni pari milliä ihan hujauksessa. Hatutukseen pelasin sinne sitten loputkin menemään ja poistin koko applicationin. Mäkeen vaan mokoma, ei sitä ole tullut pelattua aikoihin muutenkaan.

God Morgon

Leevi se iloisesti tykkää nousta tukea vasten seisomaan, eikä me sitten oikeastaan muuta nykyään tehdäkkään. Seistään vaan, sitten alas tullessa saattaa sattua ja sitä hiukka itketään. Rattoisasti menevät päivät, tänään kymmeneen mennessä ehti kolista jo pari kertaa. Ensimmäiseen heräsin, oli noussut herättyään pinnasängyssään ja kerralla sitten suorille jaloille joilta takaperin takaseinään. Sit kun tulin suihkusta, oli vesseli jo kiinni jakkarassa ja nousemassa sitä ylös, hyvin ylös, ei niin hyvin alas.
Mummolassa olevassa retkisängyssä kun taasen on pehmeät kulmat, niin siinähän pikkukaveri viihtyy hyvin, varsinkin kun sen nostaa olkkariin. Viimeksi katseli sieltä pujottelua joka osoittautui liian rankaksi ja uni vei voiton.

Sunnuntaina Isomummolassa Leevi pisti etenemismuodoksi yllättäen konttaamisen, oli muuten ensimmäinen kerta! Hissukseen mentiin, ja kun vauhti kiihtyi muututtiin taas ihmisgegoksi (eli ryömien).

Sitten jälleen ohi aiheesta, josta ei pitänyt kirjoittaa, mutta tarttui twittterin yhdestä tweetistä mieleen. Olisi hakusessa muutamia oluita, jos joku tietää mistä näitä saisi, niin infoa.
The Kernel Suke Quto Coffee IPA, Mikkeller Koppi Tomahawk x Guji Natural Coffee IPA, Three Floyds Dark Lord Imperial Russian Stout. Voi olla kiven alla, mutta jos joku on hajuilla, niin bueno.

Pakko mainita tästä viime aikoina kasvaneesta engadget huumasta, juuri kun sain puhelimen kernelin päivitettyä stargate 2.6:seen, niin heräsi mielenkiinto Samsungin Tab:ia kohtaan… toivottavasti menee nopeasti ohi, sillä kyseinen laite kustantaa vielä sen verran, että tarvitsisi tosiaan syyn sen hankkimiseen.

Netistä kopattu kuva, tab siis oik. luuri vas.

Loppuun kuva aamun nousutreenistä, jolla siis laskeutuminen kenttään tuli aavistuksen nokka edellä.

Advertisements
Comments
  1. Jussi78 says:

    Jahas, meni rengas vanteelle sit kuitenkin ja oli pitänyt neljä kiloa painetta sisällään läpi yön. Kevyellä vanteen rasvauksella etc. selvis, sekä allelaitolla. On kumma, hieman jopa spooky, todella luotettava.

  2. about us says:

    i want to get one

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s