Kahvit kattilalla, elokuvia ja uutta bensaa

Posted: 21/01/2011 in Elämää, Elokuvat, kahvi, Video
Tags: , , ,

Nd: Al Yemeni Mocha – Turkkilaisella valmistuksella [Ibrik]
Np: VolBeat – The Mirror And The Ripper [Beyond Hell-Above Heaven]

Juomani kuppi on siis niitä Egyptin tuliaisista valmistettua. Tämä tapa on tähän asti kaikista hiljaisin minkä olen tavannut, sillä tässä ei edes kiehauteta vettä, vaan kohotetaan sitä kahvia siinä ibrikissään (sellainen pieni suppea kattila).
Laitan tähän videon jonka yksi ilta kuvasin sen valmistamisesta, youtubelinkin voi avata ihan rauhassa, ei sisällä mitään kinkyeläinseksiä.

Videosta tuli mieleeni, kuinka S:n kanssa meille jotenkin siunaantuikin hetki katsoa elokuvaa. Olimme aiemmin (kauan sitten jo) lainanneet “Niko lentäjänpojan”. Joko olin tietyssä mielentilassa, mutta pätkä oli hyvin tehty, sekä monessa kohdassa sain hekotella olemattomaan partaani. Tätä suosittelen, jos haluaa katsoa jonkin pätkän joka ei vaadi ihmeempiä ponnisteluja pysyäkseen juonessa mukana.

Tänään ohjelmassa poiketa hakemaan liput jälleen vauvakinoon, siellä menee tällä erää elokuva nimeltään “Morning Glory“. En ole vielä kuullut kenenkään nähneen sitä, joten menen ihan ilman ennakkoluuloja istumaan sinne muiden äitien kanssa.

Piti jo kauan sitten kirjoittaa tästä E10:stä, siis uudesta bensiinistä. Mielipiteitä se on jo paljon jakanut, joten laitanpa omanikin julki.
Sillä tässä uudessa 95E10:ssähän tulee olemaan alkuun 5% etanolia (etanoli), kun E10 tulee jäämään siihen tulee 7~10% etanolia. Vaikka omaan korstoon varmastikkin käy tämä uusi bensiini, siirryn kuitenkin 98 E5 käyttäjäksi. Etanoli bensiinissä kohottaa koneen palolämpötiloja, ja mitä tehneekään katalysaattorille ja lambda-anturille. Moottorikin voi kärsiä liiallisesta etanolista jo ihan kuumuusvaurioita. Ei tietenkään näy parin viikon sisään mutta ajatellen pidemmällä aikavälillä. Vaikka olisi muutaman sentin halvempi, niin hyvin tasoitellaan sillä, että tuo kuluttaa enemmän ja korkeampioktaanisella (98 E5) kulkee pidemmän matkan.
Hmpf, olen nyt päästänyt tämän ilmoille.

Ilmoista heitän tähän yhden screencapturen lentosimusta. Lensin yöllä yölentoa Barsasta aina La Palmaan Kanarian saarille saakka, teki mieli kokeilla laskeutumisvaloja yms. oli muuten harvinaisen kettumainen kenttä laskeutua.

Koska Tonttu sai kenkää portsarin hommista (joulu meni jo), niin homman sai Ice Agesta kaikille tuttu hahmo Scrat. Tästä loppukuva.

Advertisements
Comments

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s