Tipaton tammikuu? ei riitä…

Posted: 04/01/2011 in Elämää, Elokuvat, kahvi
Tags: , , , ,

Tipaton tammikuu, sitä tässä noudattaen. Mutta miksi jättää siihen? Repäisimme Sannan kanssa ja lisäsimme listalle sipsit, karkit, suklaan ja limut. Ihan vielä ei kaduta, sillä tätä pystyy hallitsemaan syömällä mm. pitsaa, kääretorttua jne. pitää vain olla keksi..kekseliäs.

Nyt kun on uusi vuosi ja uudet tuulet, niin tuli tallottua jotain periaatteen tynkääkin hiukkasen:
Niin kuin kauan sitten vannoin HD-DVD:n nimeen, niin se haudattiin, enkä vieläkään voi olla syyttämättä pleikkaria ja Blu-Ray soitinta siinä.
Silloin myös päättelin etteivät nuo kirotut levyt olisi kauaa markkinoilla hintansa vuoksi.
Ovatpa vieläkin! Ja mitä minä menen keskiviikkona tekemään? Hakemaan Gigantista (jonne myös olen monesti itselleni vannonut, etten koskaan astuisi uudelleen sisään) tuon maanvaivan, eli Blu-Ray soittimen, itseni puolustukseksi voin kait todeta sen olevan sentään ns.hintapommi eli halvalla pitäisi saada.

Tosin kun kotonakin riittää ohjelmaa (lii-vai), niin jää vain illat aikaa leffoille. Päivisin onkin sitten muuta hauskaa, nyt mm. Leeville puskee alahammasta, itse asiassa kahtakin, voi tätä riemua. Sitten kun toinen puree sormea niin se ei enää olekkaan ihqdaa, vaan tuskadaa. Sitä hauskaa riittää sitten niin kotona kuin ulkona kaupoillakin, on poju oppinut pitämään meteliä (keneenköhän se siinä on tullut?).

Leevi2 (siis tämä miniläppäri) sai lopulta pienen väännön jälkeen valoa majakkaan. Ongelmina olivat lähinnä langattomasti verkkoon viskaisu, ja aiempien salasanojen muuttaminen (kun niitä ei tiennyt ja kone temppuili aina sopivalla hetkellä). Tältä osin askartelu saatu päätökseen, vielä kun saisi kaikki kämpän koneet kimppaan, käyttiksiä onkin sitten enempi (Win7, Win Vista, Win XP, Mandriva, Ubuntu).

Egyptin tuliaisille tulikin eteen ongelma, vaikea valmistus, ei toimi suodatin eikä aeropress. Joutunee hommaamaan iBrikin jolla voi turkkilaista keitellä (siirtyy hankinta tuonnemmaksi, sillä arsenaalia alkaa olla jo vaikeaa saada nyt piiloon). Jo omistuksissa oleva arabialainen pannu Dallah on muutamaa luokkaa liian suuri parille henkilölle keittelyyn.

Intian tuliaisista Dark Forest on kohta jo juotu loppuun, sinänsä harmi, koska sitä ei ihan helposti saa lisää. Muistoksi ainakin jää magee purnukka muille kahveille.

Viime Caffissa käynnistä tarttui mukaan ihka uutta papua, siis mitä en ollut vielä tuolta mainiosta putiikista jo maistanut. Kafa Wild Forest on villikasvi E-Etiopiasta, voisin sanoa että maku muistuttaa jotain Zegen ja Yirgacheffen väliltä, eli kupista tulee marjaisan makoisa ja muutenkin raikas suuntuntuma. Voin suositella tätä, vaikken olekkkaan sitä vielä espressona tai muuna valmistusmenetelmänä kuin pressossa vasta kokeillut.

-Tämä postaus on kirjoiteltu Leevi2:sella ikään kuin testinä. Jätänkin tällä kertaa poikkeuksellisesti lisäämättä yhtään kuvaa, en edes loppukuvaa. Linkitkin jätän laittamatta. Tämä korjattakoon sitten ensi kirjoituksessa!

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s