Roadtrippiä lumietapeilla

Posted: 01/01/2011 in Elämää, kahvi, Valokuvaus, Video
Tags: , , ,

Nd: El Salvador – La Ilusion Bourbon 2010-2011 [Abid]

Tapahtumat sijoittuvat eiliselle (30.12) ja tälle aamuyölle (31.12).

[Minä]
@Helsinki, homebase.
Heräsin hiukan ennen kelloa, siitä on aina hyvä ponnistaa uuteen päivään. Viime yönä tuli tosin tultua nukkumaan sen verran myöhään, jotta unta ehti kertyä n.5h, yleensä se riittää.
Aamukuppiin Intialaista Dark Forestia, tummaa tekee mieli. Aamutoimet normisti, mitä nyt kevyttä pakkailua ohessa, sillä tarkoitus olisi heittää reissua Keski-Suomessa. Hmm, ulkona ei ole kova pakkanen, mutta laitanpa jälleen kaukosäätimellä auton esilämmittimen laulamaan hoosiannaa, säästetään kylmä starteilta.

[Das Auto]
Jahas, sitä ollaan varmaan kohta lähdössä liikkeelle kun isäntä laittoi eeberin putputtamaan. Ei täällä kylmä ole,  ja kiva onkin vähän “jaloitella”. Minnekköhän sitä ollaan menossa… varmaan kauppaan.
Trippi nollattu, outoa.

[Minä]
Lähtö liikkeelle puolilta päivin, auto kevyessä hunnussa lumesta, mutta kuitenkin lämmin. Ajokeli on aikast normi, luminen ja pöllyää, muttei pahasti. Toivottavasti tää nyt ei tästä pahene.

[Das Auto]
pörrrr… täällä sitä mennään, hiukan olis jäätä nakkien alla ja muita hitaita edessä, pääsisin kyllä kovempaakin. Lunta tiessä, mutta tie on suora niin mikäs tässä. Isännälle ilmastoinnilla hieman lämmitystä niin tykkää. Die luft ist wie eine braut.

[Minä]
@Vajaakosken ABC
Pakko heittää välillä stoppia, saa Leevin syötettyä ja samalla vois haukata itsekkin jotain. Näin se ajateltiin, tosiasiassa omat haukkaamiset oli tasoa ABC:n burgeri (jota en siis rankkaa kovinkaan korkealle). Leevi innostui kun paikalle lappasi yht’äkkiä bussilastillinen porukkaa, kaverus laittoi shown pystyyn, ruokailun tulos oli aika heppoinen.
Samalla tankkiin menovettä. Ei koko tankillista, kun ei ollut hinnat ihan kohdillaan. Fiksuna jotenkin töppäsin sen sieltä parkkikselta lähdönkin. Huomasin joutuvani tielle josta oli vaihtoehtona ainoastaan suunta Kuopio, ei Jkl, no jos sitä uukkarilla sitten… oikein oli kiva ja pitkä kaistojen välinen aita siinä välissä.

[Das Auto]
Onko se kännissä? Tankkaa sen verran ettei päästä edes takaisin, sitten ajelee vielä edes takaisin. Nagilaattoriin on pujotettu näköjään Saarijärven osoite, sinne siis…

[Minä]
@Saarijärvi
Perillä mummolassa, Leevikin nukkui sopivasti Vajakkikoskelta koko matkan. Kahvittelun merkeillä mentiin pari timmaa, näytettiin Egyptin kuvat jne. mitä nyt yleensä. Seuraavaksi taas autoon ja seuraavaan osoitteeseen, keli on muuttunut jo aika veemäiseksi ajaa. Ei pääse oikein ohi, kun pöllyttää niin paljon, ei hajuakaan vastaan tulijoista. Nyt on vielä pimentynyt sen verran et mennään tosiaan muiden ehdoilla, toivottavasti ei tuu jarruja eteen hidastelemaan.

[Das Auto]
Aha, osoite on siis tarkastettu ja nagilaattoriin syötetään uutta osoitetta. Me ei siis lähdetykkään suoraan kotiin, selvä, ei väkisin. Nyt näköjään tarttee laittaa molemmat sumaritkin päälle, alkaa olla tarpeeksi huono näkyvyys, ei Xenonvaloistakaan kauheammin ole iloa jos tätä pirun schneit viel.

[Minä]
@Äänekoski, kummitädin äidillä.
Kun nyt ollaan lähistöllä niin päätettiin poiketa täälläkin. Pari kuppia kahvia ja evästä, seurustelua myöhästyneiden joululahjojen vaihdon yhteydessä.
Mukava käynti, jonka aikana oli tullut taas snögöä kiitettävästi. Ajokeli on jälleen kiristänyt ruuviaan, pimeetä on kuin… ja tievalaistus ei kauhemmin pelasta, silloin kun rekat pöllyttävät lumipatsaat ilmoille, saa jo arvailla missä se tie
oikein olikaan.

[Das Auto]
Taasko? Ensin ajellaan tietyn aikaa, pysähdytään siksi aikaa että ollaan lumessa ja motti kylmenee, sitten taas hypätään kyytiin ja uhmataan kaikkia kolmen aakkosen yhdistelmiä perhanan liukkailla teillä. Ohituskaista on ihan vitsi, sillä siellä on enemmän lunta kuin penkalla, linkki videoon tubessa.Ja mikä juttu tämä jatkuva tupakansytyttimen käyttö oikein on?

[Minä]
Kello on 3:15 ja pihassa perillä, enpä olisi uskonut tripin ottavan näin kauan aikaa. Nyt on ihan tsippi, mutta sen verran valvonut väsyneenä ettei osaa enää nukahtaa. Kuitenkin reissu oli ihan “palkitseva”, mutta verotti aika lailla fyysisesti
selkä/hartia seutu ovat lievästi sanottuna juntturassa. Onneksi tuli ostettua autolaturi, niin voi pitää puhelimen jatkuvasti matkan ajan netissä/facebookissa, sillä se jos mikä verottaa luurin akkua.

Nykyhetki 1.1.2011

Hyvää tätä vuotta kaikille, tämän onkin vaikeampi täyttää viime vuoden tapahtumat ja kokemukset.
Sanotaanko että paras niistä juuri tällä hetkellä möyryää tuossa lattialla, suuntana kovaa vauhtia tv-tason lasiovet. Naputtelen nykyään luonnokset postauksista miniläppärillä joka eräässä vaihtokaupassa vaihtoi omistajaa. Tässä taas olisi “Leevi2” projekti, ubuntu käyttiksenä jo, muttei tämäkään tunnista verkkoa, joten siihen ajan puitteissa pureutuen.

Ihan pakko kirjoittaa loppuun äsken valmistamastani ristretosta, joka siis on ikään kuin espresso mutta paljon ns. tiukempi. Ehti kulua varmaan kolme-neljä päivää ilman yhtäkään shottia joka olisi maistunut noin hyvälle. Shotin tein El Salvadorilaisesta La Ilusion Bourbon 2010-2011 pavuista, ja aiemmassa postauksessa mainitsinkin jo kuvauksen tästä kahvista, ja voinen alleviivata ne myös ristretossa, pressossa ne maut vain erottaa vielä paremmin, siksipä suosittelenkin sitä enemmän pressoon/abidiin/v60:seen/chemexiin… u name it.

Loppuun en liitä enää kuvaa, toivotan vain kaikille hyvää vuotta MMXL.
Kiitokset kaikille n.3100 lukijalle, joita siis keräytyi viime huhtikuun lopulta uuteen vuoteen mennessä.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s