Luomuaamukuppi, RFA ja passikuva

Posted: 25/11/2010 in Elämää, kahvi, Musiikkia, Valokuvaus
Tags: , , ,

Np: Metallica – The Day That Never Comes
Nd: Peru – Perhusa [Presso]

Metallicaa en olekkaan hetkeen kuunnellut, joten muistin halunneeni joskus kuunnella tämän uudelleen. Youtubesta vain haku ja soimaan, video on pirun hieno, suosittelen katsomaan.

Aamukupistani löytyy tänä aamuna Perulainen papu, jota kasvatetaan samoilla korkeuksilla viiniviljelmien kupeessa luomumenetelmin.
En tiedä miten tätä lähtisi kuvailemaan muilla sanoilla kuin; raikas, makea ja aavistuksen hedelmäinen. Eli joinain aamuina vallan erinomainen herättäjä.
Yksi juttu jäi kaivelemaan, kun kaivelin tästä tietoa niin törmäsin logoon ja tietoon, että tämä on lintu ystävällistä, mitä se sitten tarkoittaakaan (kai se on hyvä juttu, toisin päin ei vissiin olis).

Käytiin eilen kuvauttamassa Leeviä passikuvissa.
Tukka oli komeasti pystyssä kun lähdettiin liikkumaan, perille kun päästiin, niin olihan hän nukkunut matkan ja pipo painanut hiukset vähän niin sun näin. Ei viety ihan heti heränneenä kameran eteen, vaan juotettiin ensin maitoa ja odoteltiin toisen heräämistä.
Kuvaa kun vielä kotona katseltiin, niin väkisinkin tuli hymy huulille. Kuva onnistui hyvin ei siinä mitään, mutta kun toinen on niin liikkis siinä, aivan kuin olisi saanut tietää voittaneensa juuri lotossa.

Aiemmin valitin ulkona olevasta ilmasta, että oli pikkuisen pakkasta. No sitä on kerpele vieläkin, lunta vaan enemmän ja kunnolla sohjossa, niin hyvä että pääsee edes jotenkin eteenpäin. Tämän lisäksi eilen tuulikin vielä kunnolla, tänään näyttää ainakin nyt loppuneen. Hyvä näin, pysyis tälleen ja saataisiin tiet kunnolla ajettua sekä hiekoitettua, pääsisi lenkille. Ulkona olisi upeita kohteita kameralle, taisin sanoa samaa syksylläkin (ja kesällä totean saman uusiksi).

Meikussa nokkaa näyttäessä tultiin siihen tulokseen, että tälle tarttis jälleen kerran tehdä jotain. Tällä kertaa tulee mielenkiintoinen operaatio, nenän RFA (radiofrequency thermal ablation). Tämä on yksinkertaisesti “hallittu palovamma”, eli: kudosta lämmitetään ohuella kärjellä, jossa korkeataajuinen värähdys muuttuu lämmöksi, kudos siitä sitten arpeutuu ja kutistuu.

Loppukuvaksi laitan kaksi kuvaa, toisen pikkudelfiinistä, ihan sen kunniaksi koska tänään on jälleen uintia. Toinen kuva on talvikuva, mielestäni onnistunut (yksi Sannan otoksista).

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s