Ne päivät, vauvakino ja RBF(?)

Posted: 06/10/2010 in Elämää, kahvi, Valokuvaus
Tags: , , ,

Ihan hullua, siis kahjoa jopa. Ajelehtia perheen voimin ihmismassojen läpi suositun tavaratalon, mutta pitää osata jo varautua, rintamareppuun pikkuheppu ja eväät sille mukaan jotka syötellään sitten samalla kun itse kahvitellaan.
Koska keskustaan ei tule nyt suunnattua, niin suunnaksi kannattaakin ottaa vaihtoehtoisesti Jumbo/Flamingo-linja.

Flamingossa käydessä saisi haettua liput vauvakinoon. Leffa jonne tuodaan muksuja, vaippapeput siellä sitten tuijottavat ja torkkuvat leffan pyöriessä, salista saa poistua ja tulla takaisin sekä pyöriä paikan päälläkin. Koko setti vaikutti niin mielenkiintoiselta, että mehän mennään katsastamaan tapaus.

Auto tuli viimein maalauksesta, siis kun joku hippijuppirunkkari merkkaili sitä avaimillaan. Tosin kun se vietiin, sanottiin sen kestävän 4vrk, no loppupeleissä se otti sen viikon, eikä sitä saatu vielä edes valmiiksi, vw-auto toimittaa melkein nopeasti noita pasuunani sivulistoja. Hieman syö, mutta pakko niellä.

Tänään kauppareissulla pitää teettää kolmisen rullaa luontokuvaa, tosin seassa saattaa olla mitä vain, kun en kahdesta ekasta rullasta pitänyt muistiinpanoja.
Yhden nopean pienen jipon kuvaamisesta voisin jakaa tähän, tämä siis ihan simppelijuttu joten ammatti- harrastajakuvaajille tässä ei ole mitään erikoista.

Tarvitaan vain A4 tai mieluummin A3 kokoinen paperi ja valoa, sitä saa ihan tavallisesta pöytävalaisimesta tai kuten muutamassa onnistuneessa ruudussa, niin liesituulettimen lampusta.
Sommittelee kameraan makron kanssa kuvattavan kohteen, tuloksena tulisi onnistuessaan olla tarkka hyvin valaistu, varjoilla pilaamaton otos.
Aamulla laitoin jääkaapin ovesta roikkumaan A3:sen ja siihen jääkaappimagneetin, toisessa kuvassa taas liesituulettimen alta kuvattuna rannekelloa.

Happikylpyjä on varsinkin tässä autottomana viikkona saanut normaalia enempi, mutta ovat ilmatkin olleet loistavat kevyeen filmintuhlaamiseen. Vaikka digipokkariakin on tullut huudatettua muutama sata kuvaa, joista jonkun laitan tähän loppuun.

Vaikka kahvit ovat finaalissa, niin samalla alkavat omat paahdot olemaan valmiita, tilanne on win-win (jos paahdot onnistuivat edes sinne päin).
Kahvimaailman ihmeelliseen seuraan kannattaa tutustua lauantaina 15:30 Kaffan paahtimolla Helsingin punavuoressa, sinne voi tulla yleisöksi katsomaan kun harrastajat ja ammattilaiset kilpailevat leikkimielisesti latteartin merkeissä.
Tehdyt cappuccinot “huutokaupataan” yleisölle,  joten kahvitta ei luultavimmatusti tule jäämään. Samaan vetoon suosittelenkin kokeilemaan Kaffan Etiopian Harraria (tästä saa käsityksen siitä miten kahvit voivat maistua erilaisilta).
Tilaisuus kulkee nimellä RBF, joka tulee RistrettoBaristaFight:sta, tämä on myös käsittääkseni ensimmäinen virallisen epävirallinen suomessa järjestettävä skaba.

Aika liikkua, joten loppukuvan aika. Omahyväisesti laitan Sannan ottaman kuvan itsestäni, kuvassa tähtääminen juuri kesken.

Tätä kirjoittaessani bongasin IRC:stä MTV3:sen linkin “Suodatinkahvi on tuleva trendi” 5.10.2010.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s