Filmiä ja aeropressiä

Posted: 25/09/2010 in Elämää, kahvi, Valokuvaus
Tags: , , , ,

Np: Cardigans – Emmerdale, Beatles – Greatest hits
Nd: Medellin, brew: aeropress

Näitä kirjoittamisinspiksiä on tullut viime aikoina ajan puutteenkin vuoksi harvakseltaan, tänä aamuna sellainen kuitenkin puri. Joten kone auki ja näppäimiä takoen, yrittäen saada sanat jotenkin ymmärrettävään järjestykseen.

Kupissa on tällä kertaa yllämainittua Kolumbian Medelliniä, valmistettuna Aeropressillä… Muistin havahduttamiseksi (sekä niille jotka eivät ole harrastajia taikka lukeneet orjallisesti blogia) pieni käsitys mikä ihmeen “Airojoku?”.
Kyseessä näitä nerokkaita kahvinvalmistusmetodeja, helppo ja nopea, tarvitsee vain oikeat välineet (eivät kustanna juuri paljoakaan). HasBean:llä on jo mielestäni loistava video sekä kuva valmistuksesta, joten aikaa säästäkseni linkitän ne, mielestäni molemmat ovat loistavia. Medellinistä (vaaleampi paahto) olen saanut oikeastaan hyvän tuloksen vain aeropressillä, makea, aavistuksen hedelmäinen, tasapainoinen.
Tulee näitä ns. kausia kun joitain valmistusmenetelmiä huomaa käyttävänsä huomattavasti muita enemmän. Kun tarkemmin ajattelee, tämä sama pätee moniin muihinkin elämän pikku askareisiin ynnä muihin kuvioihin, näitä itse edes tiedostamattaan.
Pressoon uppoaa tällä erää Brasilialaista Capaota sekä Kenialaista Tegu AA:ta.

Valokuvaus sai lisäpotkua uudesta kinofilmijärkkäristä (uusi: lue. vuoden -88, Canon kun on -81) Pentax SF7:stä, sekin rantautui roikkumaan kaulaani kautta rantain. Itseäni olalle taputtaen voin todeta, miten se mopo lähtee pikkuhiljaa käyntiin kun sitä tarpeeksi jaksaa polkea. Eli kuvista alkaa saamaan jo jotain selvääkin, eikä turhia hukka-ampumisia enää niin paljoa.
Samalla kun ähellän skannerin parissa, voisin laittaa uuden kupin (ottaa aikaa n.2min + 10s putsaus).

(note to self: putsaa skannerin lasi)
Olisin voinut photoshopilla ottaa punaiset silmät pois, mutta enpä lähde korjailemaan kun kuva ei ole digikuva, tässä piti olla jokin pointti!?

Yhteiselo uuden luurin, eli Samsung Galaxy S:n kanssa on alkanut sujumaan. Nykyään käytän sitä lähes enemmän netissä oloon kuin läppäriä, Facebookin ja Twitterin nopea tsekkaus, s-postit samalla. Jos päivittää statusta, on se nojatuolista helpompaa luurilla kuin könyämällä koneelle. Vanha iPhone toimittaa enemmän sitten iPodin virkaa, vaikka eipä sille ole päivittäistä käyttöä löytynyt.

Uuden projektin ajattelin aloittaa kahvin paahtamisesta, ihan aluksi helpompia papuja ja popparikoneella kokeillen. Mutta koska tämä on vielä niin ajatusasteella, niin raportoinpa sitten myöhemmin miten ukon kävi (monellako palovammalla tällä kertaa selvittiin).

Loppukuvaksi jälleen kerran Cyanide and Happinessin mustaa huumoria.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s