Postia ja superjumboja

Posted: 16/09/2010 in Elämää, kahvi, Musiikkia, Valokuvaus
Tags: , , , , , ,

Jälleen kuulokkeet päässä, winampin soittolistalla näkyy olevan Palefacea, Redramaa, Johnny Cashia, Cardigansia sekä Rollareita.
Äsken piti jälleen jäädä oikein kuuntelemaan sanoja kun soi Paleface – Helsinki – Shangri-La, vaikka biisi onkin ns. päivitys Alangon Kun Suomi putos puusta sekä I.Goodmanin Haistakaa paska koko valtiovalta, eikä Palefacen omaa ideaa. Niin kyllä joku on jälleen osannut sanoillaan kiteyttää suomikuvan pirun hyvin, päälle vielä palefacen karhealla äänellä vedettynä niin tulos on vähintään kiitettävän tasoa.

Jos tätä äskeistä ei ole vielä kuullut, niin voisin veikata että tulee kuulemaan sitä seuraavan kuukauden ajan tarpeekseen. Levy julkaistiin eilen, ja jo ennen sitä hypetystä oli ilmassa, radiokanavat varmaan okein maiskuttavat tuolla.
Biisin sanat ovat luettavissa täältä ja kuunneltavissa youtubessa.

Eilen käytiin bongaamassa maailman suurinta konetta lentokentällä (superjumboa), missattiin sen laskeutuminen eikä jaksettu sitten jäädä nousua odottelemaan vaan siirryimme Jumboon itseensä. Olihan kone vaikuttava, mutta se oli kuitenkin sen verran kaukana että oli vaikeaa hahmottaa että kuinka iso se loppupeleissä onkaan (ehkä hieman pääsi jyvälle kun vertaili niitä ympärillä pyöriviä kentän omia ajokkeja).

Jumbossa ekana tunnin kuvaan viemään rullaa, Canonilla kuvattuja, toivoin kovasti että kuvat olisivat onnistuneet. Kuinka kävikään, iso osa oli epäonnistuneita, pettymys. Sitten muistin kuinka kuvia napsineena testailin salamaa eri kulmiin yms.
Oli vielä haettava matkalla Anttilasta mustavalko filkkaa, samalla silmiin osui Haman 21cm kolmijalka digipokkarille jossa jalat ovat kaksiosaiset, vedettynä mittaansa tuovat 7cm, mukavan kompaktikoko.

Jos olisin ottanut femman maksavan 16cm korkean, niin se olis ollut pinkki, ja sehän ei käy.
Kuvassa näkyy taustalla myös filkkakameran Viola kolmijalka, kokoa on hieman enempi… sekä painoa.

Pääsee mitä luultavammin töihin kun syksy värittää kaupunkimaisemaa. Valokuvauksesta saa myös samalla hyvän syyn lähteä haukkaamaan hieman raitistakin ilmaa, varsinkin kun talvella lenkin heittäminen ei sitten olekkaan enää hauskaa. Unelma olis saada joku oikein onnistunut laukaisu josta voisi teettää vaikka canvastaulun, oli se sitten Leevin kuva taikka maisemapotretti.

Tässä suu kuivana odottelen kustia ovelle, yleensä ukko tulee kymmeneltä, kello alkaa lähennellä kohta jo puol päivää. Kyydissä pitäisi olla kahvia, SquareMilestä Brasilialaista Capaota, Keniasta Tegu AA:ta sekä sokerina pohjalla Hasbeanilta uutta espressoblendiä nimeltä Jailbreak, sitä otin pari pussia ihan varmuuden vuoksi (toinen pakkaseen pahan päivän varalle).

Siis enhän täysin ( p)avuton ole, tuossa olisi 250g Medellin:iä, vaaleaa paahtoa joka sopii suodattimellekkin, kun taasen tummempi paahto on enempi sitten paahdettu ajatellen espressoa, tämä Caffista. Harmi sinänsä, etten ihan vielä pääse iskemään mustaa nestettä kuppiin, sillä kyseinen pussi on eilen paahdettua, annetaan sen olla ainakin viikko tuossa ensin.

Koska kustia ei kuulu, laitoin JuhlaMokat tulemaan.
Lohtua tuo sentään uusi keitin, Tefalin termoskeitin jossa saa sentäs säädettyä veden valumisnopeutta, joka siis vaikuttaa siihen juoko sitä kupin vai kuusi, lisäksi tässä taloudessa on hyvä että pannu pitää kahvin lämpimänä polttamatta sitä sekä päästämättä kaikkia “aromeja” ulos (jotka tuovat siihen kahviin hieman lisämakua).

Tulihan se postiukkeli (12:40)! Tosin toi vain tuon Hasbeanin tilauksen, eli espressoa, juodaan nyt JuhlaMokkaa. Sitten olisi harmittanut jos olisi tuonut nuo kaksi muuta merkkiä, koska ne ovat enempi tuolle suodatinvalmistukselle tähdättyjä.

Loppukuviksi heitän just tulleen Jailbreakin pussin kuvan (pussissa on ekstraa tuo tarra) ja eilen yhden iloisen lentokonebongarin kuvan.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s