Rocky 2/2

Posted: 25/08/2010 in Elämää, kahvi
Tags: , , , ,

Laatikko on avattu!
Rocky nostettu Silvian rinnalle. Ah, tuo parivaljakko yhdessä tekee miltei automaagisesti espressot ja ristretot, mmm…

Jollen jo tarpeeksi mainostanut, niin todettakoon että aurinkokin alkoi paistaa ja mittari näyttää 25°C. Ihmiset tanssivat kaduilla ja palmuissa vain tuuli kohisuttaa lehtiä mukavasti. Taikka sitten ei aivan kirjaimellisesti näin, mutta melkein.

Tosiaan, otinpa ensimmäisen kerran myllyn pöydällä käyntiin nappulasta. Kappas vain, oli puruja kämmenen päällä, hetken kesti ennen kuin sytytti. Sillä myllyt testataan oikeilla kahvinpavuilla tehtaalla ennen kuin ne lähetetään liikkeelle, fiksua, tosin oli aika voittajafiilis siinä puruja kämmenselkä täynnä.

Ensimmäiseksi etsin suodatinjauhatukselle sopivan karkeuden. Vertasin sitä JuhlaMokan partikkeleiden kanssa, siitä kuva. Toisena puruna on Guatemalan El Bosque Amatitlan Red Bourbon 2010-2011 Crop (pitkä ja vaikea nimi, ei kovin kaksinen lajike).

Jauhoin loput Costa Rica Finca De Lichot, lopputulos oli ihan hyvä, ei erinomainen, pitää päivittää keitin (tämä on jo suunnitteilla hyvinkin lähellä).
Viimein etsin sopivan kohdan myllystä espressoa varten, ei paha rasti. Laitoin vielä aavistuksen hienommalle, tamppasin huolella, lämmitin kupin ja grupon (keittimen sen osan johon kahva [portafiltteri] tulee kiinni). Sain kuppiini juuri sopivasti kahvia, makukin täsmäsi.

Maku stemmasi ja mistä sen tiedän, johtuu siitä että tein shotin kuitenkin espresso 7:n sijaan tutusta Pirun kahvista. Muutenkin ajattelin juoda edelliset ensin pois, ennen kuin avaan uuden pussin.

Tänään on tullut kahvikiintiö jälleen täyteen, aamulla keitin Sannalle ja itselleni kupit suodatinkeittimellä. Koska meille oli tulossa vieraita, sain juoda Sannankin kupin toisen kiireiden vuoksi.
Vieraiden kanssa juotiin jälleen kupillinen, sain SJ-kahvista jo tarpeeksi, lisäksi perään vielä se testituplaespresso.

Nyt voinen tyytyväisenä laittaa vanhan myllyni lahjoituksena tietylle foorumille aloitteleville kotibaristoille, ihan vaan koska olen niin kiva (ja vaatimaton, mikä kaiken lisäksi kaunistaa).

Uusi

Vanha

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s