Caffè Inferno

Posted: 17/08/2010 in Elämää, kahvi
Tags: , , , , ,

Pirun kahvia.
Sain pussillisen ja olihan se maistettava pienin varauksin kohdistuen markettipapuihin.

Kahvi tulee venttiilipussissa (pinnat siitä), 250g papuina, en sitten tiedä olisiko ollut valmiiksi jauhettunakin. Joka tapauksessa parempi näin, kun omaan keittimeen yleensä joutuu säätämään myllystä jauhetun pavun karkeuden sopivan hienoksi, jotta saisi parhaan lopputuloksen.

Pussi on upean näköinen, musta jossa tyylikkäästi pienellä kirjoitettuna tuo Caffè Inferno, sitten kulman kiertävä punainen pirutribaali.
Miinuksena pussille annan sen kyljen selostukset, koska ne ovat ruotsiksi, enkä osaa juurikaan tulkita siitä muuta kuin maiden nimet ja sanan espresso. Onneksi taakse on kuitenkin lätkäisty tarra jossa sama teksti suomeksi.

Etiketissä kerrotaan blendiin olevan sekoitettuna papuja; Sumatralta, Javalta, Keniasta sekä Brasiliasta. 100% Arabicaa (kuinkas muuten). Makua kuvaillaan Super pehmeäksi (isolla ässällä oikein!) ja vahvanmakuiseksi, pitäähän nyt tämän jälkeen jo viimeistään testata liioittelevatko länsinaapurit.

Seuraavaksi pussia auki ja mittaamaan myllyyn oikea määrä.
Huomioin papujen paahtoasteen olevan erittäin tumma, tämä ennakoi lupaavasti annettua etiketin kuvausta mausta.

Silvia (kone) tulille ja sopivien valmistelujen jälkeen olin päätynyt tekemään tuplaespresson, pitkästä aikaa triplan sijasta. Oikeastaan jauhoin aika hienoksi ja uskalsin jopa toivoa esson tiivistyvän ristretoksi (tästä lisää myöhemmin).

Lopputulos oli aamun piristys.
Etiketti ei valehdellut, maku tosiaankin oli pehmeää (ei ehkä kuitenkaan “Super”) sekä vahvanmakuista, kuvailisin jopa sanalla: spicy. Jälkimaku viipyi pitkään suussa, joten oli mukavaa juoda essoa rauhassa hieman pidemmän aikaa. Cremaa muodostui päälle vain niukasti, mutta se ei ole yllätys kun kyse on hieman vanhemmasta pavusta kuin juuri paahdetusta, eikä se välttämättä ole onnistumisen leima uutossa.

Otin Leevi1:seen asiakirjan “Kahvit”, johon olen alkanut lisäillä jokaisesta pavusta omat pisteeni 0-40 asteikolla, eteen kirjoitan aina millä tavoin kahvi on valmistettu. Tälle tuli annettua 33pojoa, enemmän antaisin jos saisin kyseistä blendiä jostain tuoreeltaan paahdettuna.

Espressomaailma.fi:ssä oli valintana “kysy ammattilaiselta”, no tottahan jätin kysyttävää ihan vain katsoakseni mikä on ammattilaisen vastaus. Vastaus oli oikein tyhjentävä, laitan sen kokonaan omalle sivulleen nimeltä Ristretto.

Kohta jälleen neuvolaan poikaa punnitsemaan ja piikille. Samalla odottaen s-postia, sillä sinne pitäisi tällä viikolla poksahtaa viesti kun uusi kahvimylly on valmiina. Tekstiviestiä odotan myös innolla, sillä kun se  tulee oikeasta numerosta, niin uusi luuri on haettavissa. Jätän vielä lukijat jännitykeen mitä nämä kaksi tulevat olemaan (siis ne jotka eivät jo tiedä).

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s