Maalaismaisemaa, ukkosta, savuja ja lisää ukkosta.

Posted: 08/08/2010 in Elämää, kahvi
Tags: , , , , ,

Jos saderintamaa luvataan telkkarissa Suomen kartalle siten, että mökille olis loppuviikoksi ne hyvät helteet eikä ukkosta/sadetta ollenkaan. Näillä pohjatiedoilla laitettiin kamat kasaan ja autoon.

Matkalla pysähdyttiin kavereiden mökille Hartolaan syöttämään Leeviä  ja kahvia tankkaamaan. No sähköthän ne sieltä olivat poikki, eikä ihme sillä ukkosenjumala piiskasi isolla ruoskalla juuri niillä main sillä hetkellä. Pannukahvit  keiteltiin, stop-and-go:sta tulikin tunnin sijaan (kaskummaa) n.kolmen tunnin mittainen. Kuskiakin jouduttiin vaihtamaan, syynä Suomen laki ja Koff tölkit.

Perillä Hankastadin (n.60km Jkl:stä itään) kupeessa pienen järven rannalla mökillä, ylläripylläri oli kanssa sähköt poissa. Kun oli synttärit ja kaikkea, niin niitähän juhlittiin syömällä jokirapuja kakun sijaan. Kyytipoikana toimi hyvin lahjaksi saatu Jallun kahvilikööri ja skumppa. (Oli kylillä käynyt Veera ja aika hurjaa jälkeä saanut aikaiseksi.)

Seuraava aamu, herätys piskuruiseen p*skanmakuun suussa, se likööri.
Päivä meni ihan ihmetellessä ja grillatessa, semmoinne normi mökkidagen, voisi joku jopa sanoa. Koska oli ”international beer day” (ihan oikesti, wikipediassa ja uutisissa asia todettiin myös), niin oli maisteltava muutamaa tuontiolutta sekä kotimaista, ihan vain koska päivä nyt oli nimetty noin hienosti.

Nyt makoilen keskellä mökin nurtsia, Sannan ja Leevin vieressä. Naputtelen tätä puhelimen sijasta miniläppärillä, ekaa kertaa tutustun tämmöiseen 5min kauemmin. Ja nyt haluan oman kuinkas muuten. Aurinko poltti äsken niin pahasti selkään ja niskaan, että olin jo häipyä järveen. Nyt kun on varjossa, niin voinen kirjoittaa tätä loppuun.

Mukaan  ottamani  100g Yirgaa loppui jo toisena päivänä puolilta päivin, joten kylämarketista oli tartuttava mukaan jtn papua. Presindentillä oli tarjolla papua, ensimmäinen testi oli suodatinjauhatus, se ei kovin hämmästyttänyt, ensi kokeilu voisi olla pannukahvina.

Tänään aurinko näyttää jälleen kykynsä lämmittää ja nostattaa elohopean kolmenkymmen kieppeille, tämä ajaa vilukissankin jo järveen. Paikallisella huoltiksella ”äijä” totesi viksusti toiselle: ”ei siitä ole kuin puoli vuotta kun oli 60 astetta kylmempää”. Fiksu sutkautus, tykkään ma.

Nyt on jo tosiaan pääkin jo niin pehmeä, että järvi kutsuu.

Kesäolutmainosta:
Stallhagen Sommar
”Sommar! On vaalea ja selkeä olut, jonka pehmeisen maltaan maun kruunaa reipas vaahto”.

Sunnuntaina kotiin päin, ruuhkien sekaan vain. Oli aika tuskainen ilma, painostava ja kuuma, lisäksi vielä sai nauttia Venäjän tuhkista. Matkalla Sanna räpsi kuvia autossa, niitä tähän alle lätkimään.

Noni, onneks päästiin kotiin just ajoissa. Myrsky piiskaa tällä hetkellä tuossa päällä ja aika mahtavasti salamoi yhtä kyytiä. Oli kuin valot olis joku sammuttanut. Katottiin niin villiä vauhtia etenevä pilvi oli tulossa päälle, siitäkin kuvaa. Mutta suht nopeasti tuo tästä liikkuu poiskin (siis hurjin vaihe ohi), kunhan kävi pesemässä autosta matkan pölyt pois.

Sitä alkaa pimenemään

Nyt se on päällä ja salamoi, mitä nyt ei saanu kuvaan.

Sitten koitti pimeys...

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s