Friday, my good friend

Posted: 18/06/2010 in Elämää, kahvi, Musiikkia
Tags: , , , , , , , ,

Se on mukava saapua koneelle pienten aamurituaalien jälkeen ja huomata saaneensa postia :) Heti perään poistaa se, sillä en usko tarvitsevani juuri tällä hetkellä viagraa, vaikka olisin lukemani mukaan melkein ilmaiseksi saanut.

Aamua vain eteenpäin, ottaisi vaikka tuon PeDen (jonka siis huusin Saksan eBaystä parilla kympillä) ja jauhaisi aamukahvit sillä ja käyttäen uuttoon Abidia (lisää laitteesta täällä). Aiemmin kerroin testaavani pitääkö El Salvadorin Finca Los Planes Bourbonin cup profile kutinsa, eli tuliko kupillisessa “sweet oranges with long after taste of milk chocolate” (tässä postauksessa). Pitäähän tuo paikkansa, vaikken ehkä kuitenkaan jälkimakua järin pitkäksi sanoisi, ehkä joku taitavampi osaisi sen valmistaa niin, että maistuisikin.

…brb (lyhenteistä suht kattava luettelo by netlingo)
Samalla vanhat kunnon Sennheiser hd-595:set korville ja Sethiania pään täydeltä. Ihan parhautta, en olekkaan pitkään aikaan kuunnellut, suosittelen levyä kaikille jos jostain löytää vielä. Sethian – Purity in sorrow.

Hmmm, ei näy aurinkoa, eikä Foreca:kaan antanut kovin kesäistä ennustetta. Merde!
Huonoutta ilmassa, Ranska kaatui valmentajaansa (ei vastustajiinsa), kisat ovat muutenkin ihan vuvuzelasta. Koska nyt vauhtiin pääsin, niin puolestani Bafana Bafanat (= “the boys the boys” = E-Afrikan joukkue) saisivat ottaa kunnon rökeletappion jotta saataisiin torvet tukkoon. Sillä tuolla kaukana torveen puhaltavat uskovat sen antavan energiaa joukkueellensa jne muuta roskaa, miksi sitä sitten pitää muiden maiden matseissa töräytellä… ne aivot, merde!
Eräs nimimerkki, jota siis en muista enää, tweettasi twitteriin #Worldcup:iin mielestäni fiksusti “We have waited this for 4 years, and we want to sing now!!!”, taisi olla britti.

Eilen oli hyväyttä käydä Ursulassa kaivarissa kahveilla ja leivällä. Vaikka espressoni oli heti kylmä ja mauton, latteni päällä oli jotain ihme paksua vaahtohöttöä, höttö lusikalla mäkeen ja maistamaan… edelleen jatkui karmealla linjalla, onneksi leipä oli runsaine täytteineen mahtava. Onneksi kuitenkin merinäköala ja paikka itsessään antoivat anteeksi noita hintavia litkuja.

Jos kaivopuistossa haluaa saada hyvän kahvin yms. suosittelen Carusellia lämpimästi, sieltähän oli barista myös sm-skaboissa, joka näkyy cappuccinosta ja huomaa mausta. Vippaan kuvan yhdestä carusellin setistä: capu, mansikkajuustokakkua, greippilimsaa.

Eikä kaukana ole myöskään ole Kaffan paahtimo, joka myös pitää kuppilaa Mokon tiloissa pursimiehenkadulla. Samaisella kadulla, hieman edempänä on Kaffecentralen. Näistä kahdesta saa ns.oikeaa kahvia, eikä näitä paikkoja ole Helsingissä montaa (Helsingissä parit paikat, mitkä nyt tulivat mieleen: La Torre, Caffi [Vantaa, Flamingo], Cafe Torpanranta), varsinkaan jos verrataan Tukholmaan… ei verrata, tulee paha mieli jos naapurit ovat edistyksessä edellä, koskien siis kahvilakulttuuria.

RP:tä ulkoiluttaessa tuli eilen vastaan nuorehko nainen, kantorepussaan 2vko vanha tyttö, oli söpöä maantiekiitäjä maastomakkaraansa ulkoiluttamassa. Jäimme juttelemaan niitä näitä, lähinnä vauvoista ja kuinka molemmilla oli esikoiset, juttua olisi riittänyt vaikka ehdimme siinä parikymmentä minuuttia rupatella. Huomasimme paljon yhteläisyyksiä vauvojen tulon myötä saapuneista asioista.
mm. kuinka omat isovanhemmat selvisivät aikoinaan muksujen kanssa, ja nykyään on vaan humpuukia :)
Siis ei pahalla, aika sisseinä ovat olleet nuo saunassa synnyttäneet, mutta ei tänäpäivänä saa syödä edes maksalaatikkoa raskauden aikana.
Rupatteluhetko oli piristävä.

Loppuun joku heitto…

“This is espresso, you know? It’s like Coffee-zilla.”
The Iron Giant (1999) – Dean McCoppin (Hanny Connick Jr.)

eikä postaus ole mitään ilman loppukuvaa ;)

Näyttäisi alkavan auringon pilkistävän jo ajoittain katoille, ehkä päivästä tuleekin ulkoilukelpoinen.
Siis blogin postauksen julkaisemisen ja kirjoittamisen kanssa ei ole tiettyä yhteyttä ajan kanssa, hieman pätkii, sekä aika nyt on suhteellinen käsite.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s