Descripe your feelings.

Posted: 27/04/2010 in Elämää, kahvi, Musiikkia
Tags: , , , , , , , , , ,

Kuiskailu jatkuu, aamulla vetäisin rehellisen lukeman mittariinkin, 38,6°C. Mothership laittoi vielä helpotuksesi Panadol Hotin laskemaan kuumetta, jotta päivä lähtisi sille kuuluvalla tavalla käyntiin piti tietenkin heti hörpätä. Nyt alkaa jo uskaltaa laittaa jotain suuhun, maistaakin jopa.

Itse olen aamuihmisiä, tykkään puuhata aamulla kaikkea, hinkata keittiötä, keitellä pannulliset yms. Mutta ennen kaikkea, kuunnella musiikkia!
Tästä pääsemmekin tilanteeseen missä haluaisin kuulla muidenkin mielipiteitä, mikä on oma aamumusiikkigenresi?

Oman valinnan teen aika pitkälti sen mukaan mitä ja miten teen, tämä on tarkkaa puuhaa. Jos aamulla keitän ison kupin suodatinkahvia, valitsen jotain yksinkertaista ja helppoa, letkeää. Tällä hetkellä juuri puoli litranen kuppi menossa, ja kuulokkeissa The Beatles – [Rock and Roll Music] & [Come together] & [Yesterday]. Toimii, ainakin itse saan aamun aavistuksen paremmin käyntiin.

Jotta saisin eri vertailukohtia, taidan laittaa seuraavaksi kupin Espanjalaista abidilla. Siihen kun käytän käsimyllyä ja vedenkeittimestä kaadan vedet ensin toiseen kaatokannuun, vaa’alla mitaten tietyn määrän vettä tietylle määrälle puruja. Purut ovat suodatinjauhatusta karkeampia, eivät aivan french press karkeutta ennemminkin pressokarkeita partikkeleita. Kun olen huono keksimään hienoja kuvaavia adjektiiveja, niin tässäkin toimii mielestäni hienosti artisti ja genre kuvaajana kahville ja fiilikselle (huomaa, yhdistetty tekeminen ja maku [olenko keksinyt jotain uutta?]).
Tässä Abid tapauksessa toimii ainakin tänään Lenny Kravitz – [Fly away] & [Mr.Cabdriver] & [I belong to you].

Sitten on vielä vaikein, eli espresso. Mikä voisi kuvata sellaista makuelämystä, joka tulee 30-60ml nesteestä, jossa on monia makuvivahteita. Nämä maut vielä tulevat hörpyllä suuhun räjähdysmäisesti, jos otetaan esimerkiksi Has Beanin pavuista Bolivian Machacamara, joka lähtee seuraavaan tilaukseen mukaan. Tämän tyylisille pavuille on erittäin hankalaa keksiä musiikki genreä, sillä lähes kaikki missä on “potkua” käyvät, itse laittaisin tämän kanssa Gorillazin – Feel good Inc:n, Beastie Boys – Sabotage:n tai vastaavan soimaan ja kovaa.

Nyt on tullut tutkimus mielessä taas juotua tarpeeksi nestettä, ja pyrkimys tulla terveeksi ajaa pois koneelta… ainakin hetkeksi.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s