Measure it, not it, your spoon.

Posted: 15/04/2010 in Elämää, kahvi
Tags: , , , , ,

Hetko, kuulokkeet… Black eyed peas [Elephunk] soimaan ja kuppi kahvia. Nyt näppistä rummuttamaan…

Eilisen sekavahko olotilan sain aikaan ihan itse kun muistini teki temput. Tiedättehän tunteen kun saapuu keittiöön eikä enää muista mitä oli hakemassa, pitää hetkeksi pysähtyä ja miettiä. Toissa iltana koin tuon saman, sitten muistin, että buranaa kyynärpäähän se olikin, nappasin reippaasti seuraavan päivän aamulääkkeet. Tajuttua tuli ihan voittajaolo.

Lämpötilan heittelyä, pakki nurin perin yms. Mutta kun iltaan mennessä (no okei keskiyöhön)oli tullut nesteiden tankkaus ja poisto suoritettu ja kun tulin suihkusta, hymyilin sisältäpäin, olin tullut rajan takaa takaisin.

Go'morron

Tänä aamuna toimii eilen jo kokeiltu Kaffan paahtama blendi Go’morron. Huomasin että olen viime aikoina juonut paljon

makeita, suklaisenmakuisia kahveja. Tämä on enemmän sitrushedelmävoittoinen ja koska kuppiin ei tule liikaa hapokkuutta, sitä huomaa haluavansa santsi kupillista.

Eilen tein toistuvien päikkäreiden lomassa huomioita, yksi oli mittalusikat, tästä innostuneena otin vertailuun joskus marketin hintalapun mukaisen “kahvin mittalusikan” ja viimeksi hankitun Clas Ohlsonin mittalusikan.

Yleensä kun keitetään suodatinkahvia, on nyrkkisääntönä pidetty, kuppi/lusikallinen loppuun heitetään vielä se yksi ylimääräinen “lisälusikallinen”. Tästä voi löytyä syy miksi muualla se sama Juhlamokka (hyvä perinteinen kahvi, ja siksi Suomen suosituin merkki by R.Paulig) voi maistua vierailla erilaiselta kuin kotona. Tästä luen pois erimerkkiset keittimet ja niiden puhtaudet, veden laadun sun muut, olettakaamme siis juovamme samasta keittimestä samaa merkkiä vain mittalusikat ovat erilaiset.

Vanha nyrkkisääntö lusikallinen kuppia kohtihan on aavistuksen väärin, sillä muualla suositaan

ja paahtimot täälläkin suosittavat suodatinkahville 6g/dl. Clas Ohlosonin tyylikkään näköisen

vajaan parin euron lusikalle

(huomasin juuri hinnan nousseen 3,20e:hen) mittasin annoskooksi ~7g/mittalusikallinen, yllättävää oli marketin muovisen mittalusikan antama ~10g/mittalusikka.

Ajatellaan keittävämme kuusi kuppia kahvia, sillä on vieraita tulossa, otetaan normaali kuppikooksi 2dl (6*2dl=1,2l). Puruja tulee siis joko 84g tai 120g, lisämitallisilla 91g ja/tai 130g, ero on huikea sitten kupissa ja vuoden kahvinkulutuksessa.

Käyn välissä laittamassa uuden kupin Go’morronia. Aiemmin kirjoitin siitä miten juttu toimii, kun nyt esim. kahvista kirjoitan ja sitä muistelen, alkaa sitä tekemään mieli, vaikka juuri sai kupin nurin (drugs do work).

Tänään paukkui MiniMen kympit rikki, voin nyt heilutella ja puhallella kolmea sormea ja mumista jtn “kympit on tässä, vähiin käy tj ennen kuin loppuu”, tosin täällä huushollissa mothership ja kissa katsovat vain kuin hieman hurahtanutta.

Aamu aurinko paistaa mukavasti, taidan kolmannen kupin Abidilla valuttaa, koska Aeropress ei ole vieläkään saapunut, samalla mielenkiintoista lukemista tarjoaa blogi jossa kierretään jenkeissä ja… noh, tarkastan onko tullut päivityksiä.

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s