Stealth mode

Posted: 07/04/2010 in Elämää, kahvi
Tags: , , , , , , ,

Kuulokkeet korville ja Doors soimaan, no nyt…

Tarvitsen vähän yöunta ja viime yönä tuli mentyä aikaisin nukkumaan, kuinkas sitä sitten herättiin puoli viideltä. Tunnin pyörimisen jälkeen päätin nousta kirjoittamaan hieman ajatuksia ylös, mutta aamuihin kun kuuluu iso muki kahvia, niin olinkin pienessä pattitilanteessa. Piti valita jokin menetelmä kehittää kahvia, äänetön, tai ainakin mahdollisimman äänetön.

Ensimmäinen suuri suunnitelma oli jauhaa käsimyllyllä hissun kissun papua, sitten keittää vedenkeittimellä hiukan vettä, lyödä purut ja vedet Abidiin (Clever coffee dripper), maidon lämmitys mikrossa.

Clever coffee dripper

Muuten hyvä, mutta kun aloin kääntää kampea, alkoi lähes samaan aikaan kuulua makkarista ääntä, ei, ei kehuja vaan niitä toisia. No piti se vedenkeitinkin ääntä kun porpotteli siinä kiehumispisteessä, niin meillä ei ole niitä hienoja joissa voi valita asteet johon haluaa veden. Muuten kaikki sujuikin äänettömästi, mutta ninjapisteeni olivat jo tipahtaneet alussa.

Kun sitten saavuin koneelle, avasin facebookin jotenkin automaagisesti, ja kah, kaveri jonka kanssa en ole aikoihin turissut oli hereillä. No siinä kun parannettiin maailmaa, niin kului se kuppikin loppuun. Enkä ollut vielä mielestäni tyydyttänyt kahvin himoa sisälläni, tilanne vaati siis lisää kahvia ja paremman suunnitelman.

Toinen suunnitelma, ei käytetäkkään papuja vaan valmista jauhatusta, kaapista Pauligin Parisien esiin, aiemmasta vedenkeitinkokemuksesta päätin lataa purut suoraan tavalliseen kahvinkeittimeen, ongelmana tässä on se että kuumahko vesi pääsee liian nopeasti läpi, tähän on onneksi Melitta tuonut aikaa sitten jo markkinoille suodatinpusseja jotka pitkittävät uuttoa hetken kauemmin, laitoin Melittan Intenseen purut. Maito tuli jälleen mikrosta ja Café au Lait oli valmis nopeasti. Maidon yleensä vielä pyöräytän “maidonvaahdottimella”, en osaa tarkkaan selittää miksi, mutta jotenkin vain tuntuu että sen kanssa maistuu paremmalta, tiedä sitten…

Mutta joko suunnitelma nro 2 oli parempi eikä kukaan häiriintynyt, tai sitten vain emoaluksen akut ovat niin lopussa, jottei se jaksa enää välittää aamun äänistä.

Tärkeintä että aamukahvit tuli juotua, vaikkakin tuplasti normaali määrä, mutta ei täällä lasketa.

Nyt kun katsoo ulkona taivaalla olevaa harmaata mattoa on mielestäni jotenkin osuvaa, että kuulokkeista tulee Doorsin Waiting for the sun…

Advertisements

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s