Aamulla herätys 8:00, kuuma kuin pätsissä, enkä edes nukkunut peiton alla.
Jotkin kumman vaihdevuodet kai menossa.

Join varmaan litran kylmää vettä jaksottain, sillä vaikka taloyhtiö on mitä on, niin meillä tulee aivan jääkylmää vettä sitä halutessaan. Iso plussa.
No siitä aamukahvia pakertamaan, teki mieli jäälattea, ja kysyin ottaisiko S kanssa, ottaisi tavallisen. Joten kaksi lattea laittoon.
Eli aamukahvina itselle jäälatte.

Ensin esivalmistelut, joita tykkään tehdä mahdollisimman pitkälle.

sokerit

Sokeria pohjalle… siinä on pitkä stoori miksi laitan sitä sinne, ehkä jos lukee tämän “Even more on iced coffee” (James Hoffmann’s Blog), se selittää enemmän.

Sit espresso valumaan.

espresso shot pot, koska lasi ei mitenkään mahtuisi kahvan alle.

Kun esso valuu, niin repimään jäitä lasiin.

jäät ovat aika oleellinen osa jäälattea

Sitten kun onkin jo espresso valunut, lasissa sokeria ja jäitä, niin eikun kaatamaan.

esson kaato

Perään jääkaappikylmää maitoa lasi täyteen

Lopputuloksena aika yksinkertainen ja helppo valmistaa, mutta erittäin hyvän makuinen kahvijuoma näin kuumina hetkinä.

Tämä siis aamuisesta. Puolilta päivin lähdettiin kavereiden kanssa Cafe Torpanrantaan lounastamaan.
Puolitettiin S:n kanssa salaatti, kun ne ovat melkoisen kokoisia tuolla, L otti pasteijan.
Lounastamisen jälkeen jäätiin jäätelölle rantaan, mut sit huomattiin et kiskan luukulla oli lappu “paussilla 15min”, niin keksittiin lähteä ytimeen mieluummin. S:llä kiikarissa Espritiltä yks takki, ja itellä mielessä Arkadiankadun Alkon Hornbeer Caribbean Rumstout.

Maestro rannan tuntumassa, jätskiskan luona, tyhjän sellaisen

Meillähän siis ei ole kovin montaa kuvaa Leevistä ties missä asennossa :)



Keskustaan päästyämme, vedettiin auto parkkiin musiikkitalon taakse. En ole oikein koskaan ehtinyt vielä tutkia tuota kummallista rakennusta. Ihan kivan näköinen ulospäin, ja muuten, mutta toki jakaa mielipiteet sen tärkeydestä (siis olenhan vastaan moista).


S:n blogissa kanssa kasa kuvia, kuten tässäkin ottamassa yhtä monista.

Samalla huomasin että Marskin patsaan taakse oli rakennettu skedemesta, ihan hyvä idea, saatais kitkettyä sitä patsaalla kaatuilua. Ihmetyttää kun porukalla on itsetuntoa tulla keskustaan ihan ilman skillssejä potkimaan lautaa, voi karkeasti sanoa näkevänsä patsaalla 90% “eiku”-temppuja, kuin onnistuneita ja hämmästyttäviä trickejä (kuten jossain Venice Beachilla, vaikkei näitä saiskaan verrata).

frontside fail

Tuli mieleen siskoni, ja tämän lasten kysymys Frontside Olliesta. Sisko googletti, ja ekana nappaa tuloksen urbaanisanakirjasta seuraavan, herätti pienehkön kestohymyn.

Tuolta sit Alkon ja parin Espritin kautta Esplanadille jäätelölle, piti alkuun mennä ihan muualle siellä, mutta kun kerrankin Ben&Jerrysillä oli tilaa, ni jäätiin siihen istuskelemaan. Otin New York jonkin, suklaajädeä seassa vähän kaikkea, hyvää.

tästähän siis saa vain lihaksia?!

Loppupäivä menikin sitten sompaillessa, kaupassa ja kotona kaikkea hääräillessä.
Nyt voisin julkaista tämän, ja avata yhden oluen. Kaveri suositteli kovasti meinaan Greene King Suffolk Strong Vintage Alea.

Hyvää viikonloppua itsekullekkin, jälleen, näitähän nyt tulee yleensä viikon välein.

About these ads

Kommenttia

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s